Producătorul de energie Hidroelectrica anunţă că a luat act de faptul că filiala sa Hidroserv a reuşit achitarea integrală a creanţelor înscrise la masa credală a societăţii, fără a preciza la ce sumă se ridică aceste datorii.

”La data de 23.10.2023, Hidroelectrica a luat act de faptul că Hidroserv a reuşit achitarea integrală a creanţelor înscrise la masa credală a societăţii, respectiv: creanţe garantate, creanţe salariale, creanţe bugetare şi creanţe furnizori indispensabili, prin distribuirea anticipată a sumelor aferente ultimelor trimestre din cuprinsul ”Tabelului Definitiv”. Achitarea creanţelor s-a efectuat în conformitate cu prevederile planului de reorganizare prelungit şi modificat, confirmat de către judecătorul sindic conform Sentinţei civile nr. 121, pronunţată de Tribunalul Bucureşti, Secţia a VII-a civilă în dosarul nr. 36365/3/2016, publicată în BPI nr. 1234/20.10.2023, şi cu respectarea condiţiilor stipulate în conţinutul acestuia”, anunţă Hidroelectrica, scrie news.ro.

Această realizare reprezintă cea mai importantă etapă în procesul de implementare a planului de reorganizare, astfel cum a fost modificat şi prelungit, ceea ce crează premisele reale ale reinserţiei Hidroserv în activitatea economică şi de afaceri şi, totdată, permite continuarea strategiei conducerii societăţii de a repoziţiona compania ca lider pe piaţa serviciilor specifice activităţii de mentenanţă la nivelul sistemului hidroenergetic naţional.

”Hidroelectrica salută reuşita Hidroserv şi se angajează să sprijine în continuare societatea, astfel încât aceasta să îşi continue procesul de reinserţie în activitatea de afaceri, mizând pe competitivitate, seriozitate şi calitatea serviciilor. Este o companie pe care am găsit-o în insolvenţă la preluarea mandatului, iar succesul de astăzi arată că drumul pe care am orientat-o este unul pozitiv. Redresarea reală este cu atât mai importantă cu cât societatea de servicii este vitală pentru activitatea Hidroelectrica şi vreau ca, în contextul anunţului de achitare a datoriilor, să ilustrez importanţa Hidroserv pentru compania noastră reamintind că recent Hidroserv a marcat finalizarea lucrărilor de modernizare la hidroagregatul 1 al CHE Slatina, reuşind acolo unde alţi furnizori de servicii au dat greş”, a declarat Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica.

S.S.H. Hidroserv S.A. este filială a societăţii comerciale de producere a energiei electrice în hidrocentrale „Hidroelectrica” S.A., având forma juridică de societate pe acţiuni. Hidroserv are o experienţă de 55 de ani şi peste 300 de turbine hidraulice cu capacitate mai mare de 10 MW reparate şi/sau modernizate. De asemenea, societatea are o expertiză acumulată în peste 50 de ani de reparare şi instalare de echipamente electrice şi este lider pe piaţa de service şi reabilitare în industria hidroenergetică, fiind recunoscut drept cel mai mare furnizor de servicii şi sisteme electromecanice şi hidraulice pentru hidrocentrale, prin promovarea soluţiilor integrate în domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.