George Simion, șeful partidului AUR, a îndemnat, într-o conferință de presă, la „grevă fiscală”, precizând că toți românii ar trebui să cumere cât mai puțin fiscalizat, iar persoanele fizice și companiile „să-și eșaloneze datoriile, să le amâne, să uite să plătească, să lase pentru anul viitor”.

„Fac un apel la toți românii la un anumit tip de grevă fiscală: să cumpere cât mai mult de la țărani, din gospodăriile țărănești, cât mai puțin fiscalizat, să-și amâne plățile la bugetul de stat, să le eșaloneze, să le plătească anul viitor. Nu vor păți nimic. nu se întâmplă nimic, dar cu altă armă nu se poate lupta cu regimul Klaus Iohannis și cu premierul marcel Ciolacu, care minte cum respiră”, a afirmat liderul AUR.

Simion a afirmat că măsurile de austeritate sunt impuse de la nivelul UE și incluse în PNRR, iar AUR a reușit să repurteze „o primă victorie”, după ce Guvernul a anunțat renunțarea la limitarea plăților cash.

„Vrem să încurajăm românii la ceea ce unii o vor interpreta poate ca o grevă fiscală. Doar sub presiunea publică Marcel Ciolacu dă înapoi. Vă reamintesc că săptămâna trecută premierul țării a făcut referire la Alianța pentru Unirea Românilor, principalul partid de opoziție, spunând că este tinichea, adresându-ni-se cu apelativul rasist «haur». Duminica trecută, la congresul Partidei Romilor. Și spunând că nimeni nu o să ia românilor de toate etniile numerarul și că este o invenție că se reduce pragul pentru numerar. Ieri a recunoscut ceea ce spuneam noi de două săptămâni”, a afirmat liderul AUR, scrie G4media.ro.

George Simion a susținut că sunt și alte „măsuri criminale” între noile măsuri fiscal-bugetare adoptate, vorbind despre „impozitarea IMM-urilor la 3%, pe când multinaționalele și marii contribuabili sunt impozitați cu o formulă de calcul care ajunge la 0,48% – 0,5% din cifra de afaceri, antreprenorii români sunt impozitați de 6 ori mai mult decât ceilalți”.

„Facem apel la toți românii, cetățeni persoane fizice afectate de aceste măsuri și la toate companiile să-și eșaloneze datoriile, să le amâne, să uite să plătească, să lase pentru anul viitor, pentru că altfel nu înțelege Marcel de vorbă bună. E singura cale prin care îl vom determina pe Marcel Ciolacu și Guvernul lui Klaus Werner Iohannis să-și ia piciorul de pe gâtul românilor”, a susținut liderul AUR.

„E un război care pe care”, a mai afirmat George Simion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.