„România are încă un proiect pe harta globală a cercetării de vârf: platforma INSPIRE a Universității Babeș-Bolyai! Dotări unice din Europa de Vest și până în Japonia!”, a anunțat Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

„Am revenit astăzi cu mare bucurie și mândrie la UBB, universitatea pe care am absolvit-o, pentru lansarea platformei INSPIRE, un salt uriaș în imagistica biomedicală pentru România, pentru Europa de Est, dar și pentru întreaga lume”, a precizat Bogdan Ivan.

Potrivit acestuia, INSPIRE este un proiect finanțat de Uniunea Europeană cu 20 de milioane de euro, care include tehnologii de ultimă generație în imagistica biomedicală și reunește cele mai strălucite minți din lume, prin colaborarea cu instituții precum TU Dresden, Universitatea Medicală din Viena și Universitatea Harvard.

„Felicitări pentru rezultatele excelente domnului Prof. Univ. Dr. Daniel David, Rectorul UBB, și echipei sale, care sunt un exemplu de succes pentru întreaga cercetare românească. De asemenea, m-am bucurat de revederea cu Președintele Academiei Române, dl. Academician Ioan Aurel Pop!

Prin reunirea celor mai buni cercetători din România și din străinătate printr-o astfel de infrastructură avansată, ei pun România pe harta cercetării biomedicale”, a mai transmis ministrul Bogdan Ivan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.