Tema concertelor şi a festivalurilor interzise, a pixurilor şi a mobilierului de birou este o temă falsă. Măsurile prevăzute de Guvern vor avea consecinţe mult mai grave despre care nu se vorbeşte deloc, a atras atenţia liderul senatorilor UDMR, fostul ministru al Dezvoltării, Cseke Attila.

„Cetăţenii vor simţi consecinţele acestor măsuri care vor încetini funcţionarea primăriilor şi vor conduce la blocarea investiţiilor publice şi la blocarea dezvoltării României”, spune senatorul UDMR, potrivit spotmedia.ro.

Construcţii neterminate şi bani publici irosiţi

Fostul ministru a subliniat că „investiţiile finanţate din bani publici vor rămâne neterminate, pentru că Guvernul nu plăteşte facturile acestor construcţii. Astfel banii publici deja investiţi vor fi irosiţi, iar ţara rămâne un mare şantier. România, sau orice ţară care are probleme legate de buget, nu îşi poate permite astfel de consecinţe, dacă speră la redresare fiscală”.

Cseke Attila spune că măsurile Guvernului ar interzice plata facturilor lucrărilor la investiţiile publice derulate de administraţia locală, limitându-le la media plătită în prima parte a anului.

„Indiferent de cuantumul lucrărilor din lunile de toamnă, administraţia publică locală va putea plăti doar până la media facturilor decontate în prima parte a anului, până acum.

Dacă în prima parte a anului, în lunile de iarnă nu s-au făcut lucrări şi nu au fost facturate lucrări, dar vara şi toamna constructorii au lucrat şi depun acum facturi pentru plata acestor lucrări la autorităţile locale, acestea nu vor putea fi plătite integral. Asta va rezulta în insolvenţa companiilor de construcţii şi va lăsa ţara un mare şantier, unde nu mai lucrează nimeni”, a mai explicat senatorul UDMR. 

Cseke Attila a atras atenţia că  Guvernul ar interzice semnarea contractelor în urma licitaţiilor publice câştigate legal. Asta înseamnă că statul şi autorităţile publice locale ar putea pierde procese şi ar putea plăti amenzi din bani publici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.