Curtea de Apel Cluj l-a condamnat definitiv pe Simion Zăgrean la 22 de ani de închisoare la data de 11 octombrie 2017, pentru asasinarea tânărului Nicolae Leonte, în 2004, în Spania, după un proces maraton derulat pe parcursul a 14 ani, respingând apelul acestuia împotriva sentinţei pronunţată pe fond de Tribunalul Bistriţa-Năsăud. După mai puțin de un an petrecut în spatele gratiilor, Simion Zăgrean recurge pentru a scăpa de pușcărie la o cale extraordinară de atac, o contestație în anulare, apelând la serviciile unuia dintre cei mai de succes și celebri avocați din România – Radu Chiriță.

Anticipând probabil condamnarea sa la ani grei de închisoare, în ziua în care Curtea de Apel Cluj a pronunțat decizia definitivă, criminalul a reușit să fugă din țară, după niște gafe penibile, ca să nu le spunem altfel, petrecute pe lanțul punerii în executare a sentinței definitive: Curtea de Apel Cluj, – Tribunalul Bistrița-Năsăud – IPJ BN.

Zegrean fost capturat în Suedia după ce a fost dat în urmărire internațională, iar după fix patru luni, pe data de 11 februarie 2018, a fost extrădat și încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Rahova, ulterior fiind transferat la Gherla.

Zegrean s-a săturat de gratii și vrea anularea sentinței! Se agață de o hachiță legislativă

În data de 28 ianuarie 2019, ora 08.30 la Curtea de Apel Cluj, este planificat primul termen pentru judecarea contestației în anulare-apel, în dosarul 944/33/2018, având drept obiect, omorul calificat, art. 175 C.p, depusă de Simion Zăgrean prin intermediul Societății de Avocați, ”Chiriță și Asociații”, respectiv de avocatul Radu Chiriță.Sunt așteptați să apară în fața instanței, Simion Zăgrean, condamnat pentru omor calificat la 22 de ani de închisoare, precum și Leon Dragotă și Anca Cristina Urâte, martori și complici la comiterea crimei, dar și partea civilă, Leontin Leonte și Anghelina Leonte, părinții tânărului Nicolae Leonte, ucis în Spania în anul 2004.Citește mai multe detalii despre acest subiect în ediția tipărită a Gazetei de Bistrița.

1 COMENTARIU

  1. Pai, daca-i intrebi, absolut toti criminalii… „nu sunt vinovati ei, ci victima „… si toti ar dori sa evadeze si sa fuga din puscarie, sperand ca dormind pe sub poduri, viaducte, prin tufisuri ori paduri, sa scape de executarea pedepselor prin prescriptie. Ar trebui ca infractiunile de „crima cu sau fara premeditare „sa nu se prescrie niciodata, precum si cele impotriva umanitatii .
    Acestei categorii de infractori, precum si al ultrajelor impotriva autoritatilor , ordinii si securitatii nationale ori publice externe si interne, sa nu poata fi niciodata gratiate ori amnistiate . Niciodata nu vei putea schimba „porcul ” sa-l determini sa devina ” caprioara ” , sau ” magarul „… ” oaie ” … desi au aceleasi domenii furajere !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here