Clujul vrea sa fie si Capitala Europeana a Tineretului

In cadrul conferintei de presa de marti, 6 martie, primarul interimar Radu Moisin a anuntat ca municipiul Cluj-Napoca va candida pentru titlul de Capitala Europeana a Tineretului in 2015 2015. Forumul European al Tinerilor este institutia care va alege castigatorii, din randul candidatilor, care sunt asteptati sa se inscrie pana in luna mai a acestui an. Candidatura Clujului va fi dezbatuta in cadrul unui eveniment public, organizat miercurea viitoare, de la ora 11, la Primarie. Primul oras care a detinut titlul de Capitala Culturala a Tineretului, in 2009, a fost Rotterdam, care s-a autoproclamat, creand astfel acest sir de evenimente.
Primarul interimar a declarat ca grupul PONT, alaturi de care Primaria va elabora proiectul candidaturii, are deja experienta in domeniu, castigand finantare europeana pentru mai multe proiecte. Cluj-Napoca are deja populatia tanara si evenimentele necesare unei Capitale Culturale a Tineretului, a aratat acesta, iar in organizarea lor se pot implica si organizatiile si asociatiile studentesti ale orasului.
Documentatia pentru candidatura va fi depusa de Primaria Cluj-Napoca, in colaborare cu grupul PONT, coordonat de Andras Farkas. “Programul propus de noi vine in sprijinul obtinerii titlului de Capitala Culturala Europeana si poate fi un exercitiu in practica pentru municipiu. Din experientele Capitalelor de Tineret anterioare, atat ca marime, cat si ca activitate a tineretului, credem ca avem atuuri foarte puternice la aceasta candidatura”, a explicat Farkas.
El a mentionat ca documentatia trebuie sa contina inclusiv o harta a locurilor in care pot fi derulate activitati de tineret. “Este foarte important sa intelegem ca acest titlu este o foarte mare scrisoare de recomandare. Nu exista o finantare directa, exclusiva pentru acest proiect, insa componentele lui pot accesa fonduri structurale pe mai multe componente”, a mai explicat Farkas.
Si primarul interimar a subliniat faptul ca acest titlu ar reprezenta o buna promovare pentru Cluj-Napoca, un exercitiu pentru statutul de Capitala Culturala Europeana, apreciind ca orasul nostru poate concura cu oricare altul din Europa de la egal la egal in aceasta competitie. Detaliile si sugestiile cetatenilor pot fi exprimate pe facebook, la pagina cluj2015, precum si pe pagina de internet care va fi in curand accesibila, cluj2015.ro.

Diana Gabor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.