Cu siguranţă vă amintiţi de protestele „anti-sistem” din 2012. Printre ei s-a numărat şi Claudiu Şular, care, pare-se, a fost recompensat generos pentru proteste. Iniţial a primit pe mână conducerea Şcolii Generale nr. 2, iar mai apoi s-a întors la Liceul de Muzica. Claudiu Şular a recompensat la rândul său partidul printr-o… adeziune oficială de data aceasta.

 

Claudiu Şular are 39 de ani şi este din Reghin, judeţul Mureş. La baza este profesor de istorie, fiind la catedră de 17 ani. În urmă cu câţiva ani a devenit şi mediator cu acte în regulă. De ani buni, profesorul de istorie pendulează între funcţii de conducere la diverse şcoli, care îi sunt aduse de buna colaborare cu USL, iar acum PSD.

 

Directorul ecologist, în război cu ISJ

Claudiu Şular nu e străin de politică, alăturându-se iniţial Partidului Ecologist Român, filiala Bistriţa-Năsăud. Acolo nu a stat în umbră însă, candidând în anul 2008 din partea PER la conducerea Consiliului Judeţean, iar în 2012 s-a aflat pe listele aceluiaşi partid pentru Consiliul Local. În perioada 2008-2010, Claudiu Şular a condus Liceul de Muzica „Tudor Jarda” pe care l-a reorganizat, i-a schimbat şi numele şi l-a transformat o entitate separată din punct de vedere financiar, desprinzându-l de Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”. În anul 2010, Mircea Romocea, pe atunci inspector general adjunct la ISJ BN îl anunţa pe Claudiu Şular că trebuie să-şi facă bagajele şi să părăsească scaunul de director de la Liceul de Muzică. ISJ îşi motiva la acea vreme decizia prin faptul că Claudiu Şular refuza să diminueze numărul de elevi.

Profesorul s-a revoltat pe moment aruncând cu acuze în stânga şi în dreapta, până când a înţeles că este în interesul său să joace cum vrea puterea. Acest lucru a fost recompensat doi ani mai târziu, când Claudiu Şular primeşte pe mână o altă şcoală: Gimnazială nr. 2 din Bistriţa, unde 80% dintre elevi erau de etnie romă. Nici minunea aceasta nu a durat mult, Claudiu Şular trezindu-se că şcoala pe care a primit-o pe mână se desfiinţează la doar un an după ce a preluat-o, pentru a se „dizolva” enclava de romi formată acolo. Deşi rămânea fără funcţia de conducere, Claudiu Şular a fost la acea vreme foarte ponderat în declaraţii.

„Şcoala nu aparţine directorului, ci comunităţii. Dacă este o decizie importantă pentru comunitate, trebuie să o urmăm. Nu neg faptul că există o reală îngrijorare a angajaţilor şcolii, privind viitorul locului lor de muncă”, declara în 2013 Claudiu Şular pentru un ziar local.

În acelaşi an, Claudiu Şular e recompensat din nou pentru „buna purtare” şi pentru lobby-ul făcut desfiinţării propriei şcoli şi reprimeşte pe mâini Liceul de Muzică „Tudor Jarda”, pe care îl conduce şi în prezent. Dacă tot joacă precum îi cântă PSD-ul, Claudiu Şular s-a gândit să intre cu totul în ograda partidului care pare să îi recompenseze fidelitatea cu posturi de conducere în ultimii ani. Surse din interiorul PSD susţin că Claudiu Şular a devenit membru oficial al partidului, fără funcţii de conducere deocamdată.

 

Protestele din 2012, rampa de lansare

Se pare că profesorul Claudiu Şular a bătut palma cu puterea în 2012, cu câteva luni înainte ca PER să îl pună pe lista sa la Consiliul Local. Joaca lui Claudiu Şular la două capete a fost însă ascunsă în spatele aşa-ziselor proteste, care adunau zilnic între 10 şi 20 de bistriţeni în faţa Instituţiei Prefectului.

Aceştia îşi manifestau nemulţumirea vis-a-vis de Traian Băsescu, situaţia agreată din plin de PSD. Claudiu Şular s-a numărat printre protestatari, prezentându-se zilnic la ora 17:00 în faţa Instituţiei Prefectului cu un steag la gât.

„Mă deranjează atitudinea sfidătoare şi arogantă a unor incompetenţi la toate nivelurile. Mă deranjează aroganţa şi lipsa de competenţă a unor mici băsişti locali. Acest exemplu al lui Traian Băsescu cred că i-a contaminat pe mulţi dintre lideri. (…) Din câte ştim, condamnam aroganţa lui Năstase în perioada 2000-2004, însă aroganţa actualilor guvernanţi întrece orice măsură. Dacă Năstase îi trimitea pe parlamentari să îi numere ouăle, acum e o sfidare a legii în cel mai grav mod”, declara în februarie 2013, Claudiu Şular pentru Timponline.ro.

 

De asemenea, Claudiu Şular susţinea la acea dată că nu doreşte să devină un personaj sau un erou al acelor momente şi că protestează din solidaritate pentru ceilalţi români care nu mai suportă „regimul Băsescu”. Se pare că bunele intenţii ale profesorului de istorie au fost înghiţite de ecologişti, care l-au şi pus pe listele lor în 2012, deşi Şular deja cocheta cu actuala putere, reuşind să anticipeze probabil că PSD-ul urma să pună mâna pe tot se înseamnă poli de influenţă.

„Am fost simpatizant al Partidului Ecologist, am candidat în 2008 la alegerile locale, iar ca să pot candida am avut o adeziune. Sunt apropiat ecologiştilor. Nu ştiu dacă ecologia e o politică sau o stare de spirit”, afirma tot pentru Timponline.ro în 2013.

 

Veniturile lui Claudiu Şular, rotunjite de un cabinet de mediere

Din anul 2011, Claudiu Şular are şi un certificat care îi dă dreptul să medieze, punând pe picioare în anul 2012 un birou de mediator. Potrivit ultimei declaraţii de avere, făcute publice în 2012 înainte de alegerile locale, biroul de mediere îi aduce lunar 500 de lei, la salariul care în 2011, în perioada în care nu se afla la conducerea niciunei unităţi de învăţământ, nu trecea de 1750 de lei lunar. Claudiu Şular are acţiuni şi la Napolact şi Iproeb. La Napolact are 141 de acţiuni, în timp ce la Iproeb are 549. Carmen Nogy, alt cadru didactic recompensat pentru buna purtare

Claudiu Şular nu este singurul profesor care a fost recompensat de PSD pentru buna purtare.  Pe lista celor recompensaţi se află şi Carmen Nogy, profesoară la Grupul Şcolar Agricol. Camen Nogy este membru asumat al PSD-ului, făcând parte din organizaţia de femei a partidului. Aceasta ia parte la toate campaniile electorale şi la toate manifestaţiile de partid. Buna purtare şi carnetul de partid al PSD i-a adus un post de director adjunct al Grupului Şcolar Agricol.

Oare carnetul de partid îi va aduce şi lui Claudiu Şular o nouă funcţie?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.