Patru dintre serviciile de stare civilă vor fi la un click distanță: emiterea actelor pentru naștere, căsătorie, divorț și deces, a anunțat Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

„Asta datorită primului proiect de anvergură în dezvoltarea serviciilor de e-guvernare, finalizat de Ministerul Afacerilor Interne, alături de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Autoritatea pentru Digitalizarea României și Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Proiectul SIIEASC se încheie azi, însă el este fundamentul parteneriatului de lungă durată între MCID și MAI, pentru care îi mulțumesc domnului viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu. Acest parteneriat va face viața românilor din țară și din diaspora mai ușoară!

Din datele noastre, MAI gestionează cele mai accesate evenimente de viață de către români. 4 dintre ele – nașterea, căsătoria, divorțul și decesul – au fost digitalizate prin acest proiect.

Concret, a fost dezvoltat un sistem informatic de administrare a fluxurilor operaționale și a serviciilor de stare civilă și au fost transpuse în format digital peste 68 de milioane de acte de stare civilă, emise în ultimii 100 de ani”, a scris Bogdan Ivan pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.