Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a avut mai multe întâlniri cu partenerii strategici de peste ocean unde au vorbit despre cooperarea extinsă a Statelor Unite cu Europa în sfera digitală. Bogdan Ivan a purtat discuții cu David De Falco, Secretar adjunct pentru Europa și Eurasia, U.S. Department of Commerce.

„Pornind de la ideea că, în lumea digitală, cooperarea în materie de securitate cibernetică este o necesitate, nicidecum un lux, am subliniat faptul că România lucrează la consolidarea unei culturi de securitate cibernetică la nivel național, prin conștientizarea riscurilor și amenințărilor, dar și prin dezvoltarea competențelor de #cyber la nivelul administrației. Prin investiția i15 din PNRR, 25 de milioane de euro vor fi folosite pentru realizarea unui set de instrumente pentru creșterea competențelor #cyber, cu aplicabilitate în domeniile prioritare ale economiei și societății. David De Falco a apreciat potențialul țării noastre de a deveni lider în securitate cibernetică”, a scris Bogdan Ivan pe pagina sa de Facebook.

Totodată, ministrul Digitalizării a mai spus că a avut o dezbatere aplicată cu mai mulți membrii ai Camerei de Comerți Americane în România, la invitația lui Achilleas Kanaris, coordonatorul grupului de lucru pentru economia digitală.

„Pentru că asigură reprezentarea a peste 500 de companii internaționale și locale, am invitat AmCham să sprijine dezvoltarea economiei digitale românești. Parteneriatul sectorului public cu mediul privat este fundamental pentru evoluția României, atât în digitalizare – pentru că digitalizarea statului se face cu soluții din privat, cât și în cercetare și inovare – pentru că proiectele de viitor trebuie validate de piață pentru a fi cu adevărat fiabile. Împreună cu partenerii noștri suntem mai puternici!”, a conchis Bogdan Ivan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.