Peste 55 m.c. de material lemnos, deținut fără documente legale de un bărbat din orașul Sîngeorz Băi, în valoare de peste 30.000 de lei, au fost confiscați de polițiști ca urmare a unor percheziții care au avut loc joi. Acțiunea a venit, se pare, ca urmare a plângerilor penale depuse de Garda Forestieră, după un control efectuat la Ocolul Silvic Cormaia Anieș, când s-au descoperit peste 3.500 de cioate într-o pădure aflată între localitățile Sîngeorz Băi, Maieru și Poiana Ilvei.

În cadrul cercetărilor efectuate într-un dosar penal, polițiștii Serviciului de Ordine Publică, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud, au pus în aplicare, joi, două mandate de percheziție, anunță IPJ Bistrița-Năsăud, într-un comunicat.

Astfel, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj și personal silvic din cadrul Ocolului Silvic Cormaia-Anieș, polițiștii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice au efectuat două percheziții pe raza orașului Sângeorz-Băi, una la locuința unui bărbat de 42 de ani, iar cealaltă la o instalație de debitare a materialului lemnos.

Cu ocazia perchezițiilor efectuate, polițiștii au descoperit peste 55 mc de material lemnos, în valoare de 30.500 de lei, fără documente legale de proveniență. Întreaga cantitate a fost confiscată, iar cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice, în vederea stabilirii provenienței materialului lemnos și a întregii activități infracționale„, declară Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Potrivit reprezentanților Gărzii Forestiere, tăierile ilegale în pădurea administrată de Ocolul Silvic Cormaia Anieș și al cărui proprietar de orașul Sîngeorz Băi, au avut loc în perioada 2016 – 2018. Despre tăierile ilegale din zonă, Garda Forestieră a primit o primă sesizare spre finele anului 2017, însă controalele au fost demarate abia în vara anului trecut.

Potrivit unui raport oficial al Gărzii, până pe 13 septembrie 2019 au fost identificate 3.350 de cioate provenite din tăieri ilegale de arbori, cu un volum de 2.994,56 m.c. și o valoare a pagubei de 1.070.315 lei.

Despre acest caz, Gazeta de Bistrița a scris AICI și AICI.

3 COMENTARII

  1. Pe raza satului Cristestii Ciceului se excaveaza în albia râului Somesul Mare. Este un dezastru ecologic. Mergeți și vedeți d-voastră și faceți ceva până nu este
    prea târziu. Am făcut un filmuleț. Spuneți-mi adresa unde să vi-l trimit. Mulțumesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here