Un bărbat din Rodna, grefier la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, a fost arestat preventiv, săptămâna trecută, pentru comiterea infracțiunilor de sustragere de înscrisuri, favorizarea făptuitorului și fals material în înscrisuri oficiale. Dosarul este instrumentat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, relatează 2mnews.ro.

Gabriel-Mihai Erhan a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş sub nr. 1952/198/P/2023 ( nr.vechi de dosar 398/P/ 2023) din data de 11.01.2023 şi, în consecinţă: În temeiul art. 223 alin. 1 lit. a şi alin. 2 Cod procedură penală dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 zile, începând cu data punerii în executare a mandatului, conform art. 233 alin. 2 Cod procedură penală, a inculpatului :::cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, prevăzută de art. 259 alin. 1 şi alin. 2 Cod penal, favorizarea făptuitorului, prevăzută de art. 269 alin. 1 Cod penal, fals material în înscrisuri oficiale, prevăzută de art. 320 alin. 1 şi alin. 2 Cod penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 şi alin. 2 Cod penal. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia, inclusiv onorariul apărătorului din oficiu, avocat Bălan Alexandru, în sumă de 340 lei, ce se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare pentru inculpat şi pronunţare cu reprezentantul Ministerului Public. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 12.01.2024, ora 13:45”, este decizia judecătorului de drepturi și libertăți de la Judecătoria Baia Mare.

Judecătorul de drepturi și libertăți a admis propunerea de arestare preventivă înaintată de procurorii băimăreni, în lipsa inculpatului, care s-a predat abia câteva ore mai târziu, după care a fost dus în fața instanței pentru a fi audiat și când mandatul de arestare preventivă a fost reconfirmat. Ambele decizii nu sunt definitive și au fost contestate de bărbatul originar di Rodna la Tribunalul Maramureș.

Potrivit vasiledale.ro, în data de 22 decembrie 2023 procurorii ar efectuat percheziții la domiciliul din Sighetu Marmației al grefierului, unde ar fi descoperit mai multe dosare penale care în mod normal nu ar fi trebuit să iasă din sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației. În plus, grefierul ar fi dat, în fals, o ordonanță de clasare într-un dosar penal.

De la momentul perchezițiilor care au avut loc în decembrie 2023 și până pe 12 ianuarie anul acesta, grefierul a fost de negăsit. Abia pe data de 12 ianuarie, bărbatul s-a predat la Poliția orașului Sighetu Marmației, după ce a fost emis mandatul de arestare preventivă în lipsă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.