Amenajarea unui spațiu de joacă de pe strada Crinilor din municipiul Bistrița va costa cu aproape 150.000 de lei mai mult. Majorarea costurilor cu privire la această investiție va fi supusă spre aprobare consilierilor locali în ședința ordinară de luna aceasta.

Potrivit primarului Ioan Turc, majorarea costurilor pentru acest proiect vina ca urmare a lipsei de ofertanți după ce contractul pentru lucrările de execuție a fost scos la licitație. Drept urmare este nevoie de o actualizare a prețurilor.

„După aprobarea Studiului de fezabilitate in luna mai 2023 s-a procedat la demararea achiziției privind elaborarea Proiectului tehnic și execuția lucrării pentru obiectivul de investiții “Amenajare spațiu de joacă strada Crinilor, bl.1-2”. Nu a fost depusă nici o ofertă. Procedura de achiziție a fost reluată luna iunie 2023 și nici de data ceasta nu au fost depuse oferte. Motivul nedepunerii ofertelor a fost valoarea prea mică a Devizului general.

Valoarea devizului general din Studiul de fezabilitate a fost întocmit la prețurile valabile la data de 31.05.2022.

Prin adresa nr. 77022/01.08.2023 a fost solicitat proiectantului studiului de fezabilitate S.C. Electroproiect ADA S.R.L. Petroșani actualizarea Devizului general”, explică primarul Ioan Turc în referatul de aprobare aferent proiectului de hotărâre.

Lucrărilor de execuție propriu-zise costă cu circa 100.000 lei mai mult decât s-a prevăzut inițial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.