Alţi bani pentru hârtii! Documentaţiile pentru pistele de biciclete, resuscitate cu aproape 400.000 de lei

129

Deşi în Bistriţa încă nu avem o pistă de biciclete funcţională, decât în Parcul Municipal, primăria continuă să aloce sume importante pentru hârtii. De data aceasta, s-au alocat aproape 400.000 de lei pentru actualizarea unor documentaţii deja existente, dar care nu au fost folosite şi nu mai sunt „valabile”.

 

Luna trecută, Primăria Bistriţa a organizat o licitaţie publică pentru „reactualizarea şi elaborarea tehnico-economică aferentă obiectivului de investiţii „Trasee pietonale şi piste de ciclişti în centrul istoric, municipiul Bistriţa, etapa I”.

Mai pe româneşte, primăria aruncă bani pe nişte documentaţii deja existente, care nu au fost folosite şi nu se mai potrivesc cu situaţia actuală. Această „reactualizare” costă nu mai puţin de 400.000 de lei.

„Prin măsurile/activităţile propuse, se va urmări crearea unei reţele coerente de piste/trasee de biciclete, dar şi modernizarea unor spaţii pietonale sau predominant pietonale conortabile pentru pietoni, se pot asigura condiţi pentru realizarea unui transfer sustenabil al unei părţi din ponderea modală a utilizării autoturismelor personale, către utilizarea bicicletei ca mijloc de deplasare şi mersul pe jos. De asemenea, se va urmări ca utilizarea autoturismelor personale să devină o opţiune mai puţin atractivă din punct de vedere economic şi al timpilor de parcurs, faţă de utilizarea transportului public/ a modurilor de nemotorizare, creându-se astfel condiţiile pentru reducerea emisiilor de echivalent Co2”, se arată în caietul de sarcini al licitaţiei. Proiectul vizează reabilitarea infrastructurii pistelor de biciclete de pe partea carosabilă, a traseelor pietonale, a infrastructurii tehnice aferente sistemelor de parcaj pentru biciclete, a trotuarelor, revitalizarea zonei verzi din partea carosabilă şi trotuar sau realizarea de sisteme de monitorizare video.

Străzile luate în calcul pentru acest proiect sunt: George Coşbuc, C.D. Gherea, C. Porumbescu, Al. Vlahuţă, N. Titulescu, M. Kogălniceanu, Ţibleşului, Baba Novac şi Vasile Naşcu.


Mai multe detalii despre acest subiect puteţi citi în ediţia tipărită a Gazetei de Bistrita.

Andreea Moldovan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here