În ciuda problemelor pe care le-a avut cu investițiile trecute, care l-au purtat și prin instanțe, omul de afaceri Cristian Hoalbă continuă să se dezvolte și pregătește o sală de evenimente cu 200 de locuri și piscină în Mijlocenii Bârgăului. Aceasta vine practic să o completeze pe cea existentă.

Omul de afaceri Cristian Hoalbă pregătește o sală de evenimente cu 200 de locuri și piscină în localitatea Mijlocenii Bârgăului, comuna Josenii Bârgăului. Terenul pe care se va ridica construcția are o suprafață de 2.600 de metri pătrați și aparține omului de afaceri și soției sale. Practic, noua sală de evenimente vine să o „completeze” pe cea existentă, deținută tot de Hoalbă:

„Accesul pe amplasament se realizează din drumul național DN17 pe un drum amenajat pe proprietatea privată, asigurându-se atât acces pietonal, cât și auto. La nord, nord-est, parcela se învecinează cu o sală de evenimente autorizată din punct de vedere a protecției mediului, pe celelalte laturi se învecinează cu parcele private libere de construcții”, se arată în memoriul depus de afacerist, la Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud.

Sala de evenimente se va întinde pe 400 de mp, iar piscina pe 100 de metri pătrați. Pe 780 de metri pătrați vor fi amenajate spații verzi. Aceasta nu va avea și bucătărie, mâncarea urmând să fie pregătită în bucătăria sălii din vecinătate:

„Construcția propusă are destinația de sală de evenimente, în regim de înălțime parter, cu suprafață de 408 mp și cuprinde: sală de evenimente cu suprafață de 310 mp, dotată cu 18 mese de 10 locuri. Capacitatea maximă este de 180-190 de locuri la mese; spațiu de depozitare, aprovizionare cu suprafața de 20 mp, unde se aduce mâncarea preparată (tip catering); grupuri sanitare. Piscina neacoperită cu suprafața de 100 mp va fi compusă din două zone: una de 1,5 m adâncime (13 X 6 m) și o zonă de 0,5 m adâncime (4 X 6). Volumul total de apă va fi de circa 120 metri cubi. Bazinul va avea circuit închis, doar la organizarea de evenimente cu un număr limitat de persoane. Apa caldă va fi asigurată de panouri solare”, este descrisă investiția, în memoriul de la APM.

Hoalbă bagă 120.000 de euro în noua sală de evenimente

Apa din piscină va fi încălzită cu panouri solare și va fi recirculată cu ajutorul unor pompe și filtre. De asemenea, în exterior vor fi amenajate dușuri pentru cei care vor utiliza piscina. Investiția ar ajunge la 120.000 de euro și-ar urma să se materializeze în maxim 12 luni.

„Construcția va fi realizată din fundație de beton, structura se va realiza din stâlpi și grinzi din beton. Închiderile laterale din cărămidă sau BCA, învelitoarea – din panouri sandwich sau țiglă metalică, culoare gri-închis. Tâmplăriile se vor realiza din PVC cu geam termopan. Scurgerea apelor pluviale se va face printr-un sistem de jgheaburi și burlane conectate la pante care preiau apele și le direcționează către un bazin de colectare”, mai presupune proiectul.

Sala de evenimente din vecinătate va asigura nu doar prepararea mâncării, ci și locurile de parcare, dar și depozitarea deșeurilor. Hoalbă a obținut certificatul de urbanism pentru construcție de la Primăria Josenii Bârgăului anul acesta, în a doua parte a lunii aprilie.

Business cu finul Doru Crișan

Cristian Hoalbă a început demersurile pentru a ridica sala de nunți din vecinătatea celei pe care o pregătește acum încă din 2018. Omul de afaceri a preluat terenul cu o clădire deja existentă, iar planul era să realizeze și o pensiune, atașată sălii de nunți. Amplasamentul are o suprafață totală de 7.673 de metri pătrați.

„Proiectul prevede amenajarea a 85 de locuri de parcare, în scopul asigurării locurilor de parcare aferente obiectivului existent – proprietatea titularului, construcție în regim de înălțime demisol-parter-două etaje și mansardă, cu destinația de pensiune și pentru un obiectiv propus: sală de evenimente, în faza de obținere a avizelor necesare pentru autorizația de construire”, se arăta în documentele depuse de Hoalbă acum 5 ani, la Agenția pentru Protecția Mediului.

Clădirea pe care Hoalbă a transformat-o într-o profitabilă sală de nunți a fost o casă ce a dispărut, ca prin minune, din declarația de avere a primarului comunei Prundu Bârgăului, care îi este fin omului de afaceri.

În 2016, Doru Crișan ar fi vândut o casă și un teren cu suma de 70.000 de euro lui Ioan Cristian Hoalbă. Un an mai devreme, în 2015, Doru Crișan menționa că respectiva proprietate a fost achiziționată împreună cu nașul de cununie Cristian Hoalbă, căruia, în 2016 i-a vândut proprietatea.

Ciudat la această tranzacție este faptul că Doru Crișan a vândut jumătate din casă și teren coproprietarului la un preț dublu. Practic, Doru Crișan a vândut doar jumătatea sa cu 70.000 de euro, preț cu care a fost achiziționată proprietatea ca întreg, cu un an în urmă. Astfel, proprietatea și-a dublat valoarea în doar un an.

Este vorba despre o casă de 764 de metri pătrați și un teren cu o suprafață de 12.221 de metri pătrați, situate în Mijlocenii Bârgăului. Acestea ar fi fost achiziționate în 2015, cu 70.000 de euro.

În declarația de avere a lui Doru Crișan din 2015 mai apare numele lui Hoalbă, căruia i-ar fi vândut un teren de pe Măgura, pentru care ar fi primit 72.461 de lei. Numele nașului mai apare și în declarația de avere a lui Doru Crișan pentru anul 2011, acesta având calitatea de creditor. Hoalbă îl împrumutase pe viitorul primar cu suma de 10.000 de euro.

Hoalbă a mai băgat bani și la Colibița, într-o pensiune

În anul în care începea demersurile pentru prima sală de nunți din Mijlocenii Bârgăului, omul de afaceri Cristian Hoalbă pregătea și o investiție la Colibița. Este vorba despre o pensiune, care încă n-a fost finalizată.

Potrivit proiectului, aceasta era prevăzută cu demisol, parter, etaj și mansardă. În 2021, Cristian Hoalbă atrăgea revolta vecinilor cu această investiție. Asta după ce izola în jur de 80 de case de vacanță de la Colibița, cu săpături direct în drumul de acces, ce îi aparținea.

Hoalbă deține la Colibița în jur de două hectare de teren, pe malul stâng al lacului, în zona cunoscută sub denumirile de „Peste Lac” și „Sub Deal”. În 2016, Primăria Bistrița-Bârgăului îi elibera un certificat de urbanism lui Hoalbă, în document fiind specificat și faptul că pe terenul respectiv există și un drum. Cei care aveau autorizații de construire și se pregăteau să investească la Colibița au încercat să „răscumpere” de la Hoalbă bucata de pământ ce reprezenta drumul. La fel a făcut și Primăria Bistrița-Bârgăului, care i-a promis omului de afaceri câte 10.000 de euro pentru fiecare 100 de metri pătrați din suprafața drumului.

Afaceristul n-a fost înduplecat, iar în martie 2021 a băgat excavatoarele și s-a apucat de săpat în drum, blocând accesul oamenilor la proprietățile lor. Tot atunci, Hoalbă a depozitat pământul și pietrișul rezultate în urma acestor lucrări pe malul lacului Colibița, iar Apele Române l-au amendat atunci cu 25.000 de lei.  

Andreea Radu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.