Valoarea punctului de pensie a fost schimbata

325

Punctul de pensie a crescut, începând de astăzi, de la 917 lei la 1000 de lei.

 

„Evident că se plătesc din luna aceasta. A fost aprobată de la începutului anului această majorare, înaintea aprobării bugetului de stat au fost prinşi banii pentru majorarea punctului de pensie. Vor primi banii în luna august, când primesc pensia pentru luna iulie”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu la România Tv.

Ministrul Muncii a precizat că pensia socială minimă a crescut din martie de la 400 lei, la 520 lei, urmând ca de la 1 ianuarie 2018 să ajungă la 620 lei.

1 COMENTARIU

 1. Vaiii… ce porcarie ordinara este cu politica biletelor de odihna si de tratament pentru pensionarii si salariatii care contribuie la asistenta sociala … asa cum sunt facute si cum fiinteaza astazi regulile de repartizare a unor astfel de bilete prin Sindicate ori Casele de Pensii … !
  Ragea intr-o zi un ” bou nim.urug ” … pe holurile institutiei si le faceau de tot „ca.catul ” pe toate functionarele de la ghisee , ( la Casa de Pensii Jud. Bistrita ) ca vezi doamne, nu i se da „bilet „… ca are acest drept si ” pace „… degeaba i s-a explicat ca nu poate beneficia el cand vrea si peste tot unde doreste el…, ca si altii au acest drept …, ca a mai beneficiat …in timp ce altii nu si sa-si astepte randul… !
  Auzi domnule, statul asta prost, pentru ca ” ie sarantoci, ie multi si voteaza „… le da bilete „moca ” … la 50% din cuantumul cuponului de pensie si astfel, pe un bilet de tratament, care costa in jur de 25-30 de milioane de lei pe 18 zile… „sara.ntocul ” plateste acolo 50% din pensia nimuruga pe care o are si care de fapt i-a fost calculata dupa cat a si contribuit el pe timpul cat a fost activ, la acest „fond ” . Avand pensia mica, va dati seama ca si contributia lui a fost de „ra.hat”… , dar statul le face aceasta indamana si cei care au contribuit cu mult, proportional cu salariul avut… n-au decat sa si le plateasca la valoarea lor integrala , pentru ca 50% dintr-o pensie „nesimtita ” de 30 de milioane sa zicem… este de peste 15 milioane de lei… si nimanui nu-i convine sa cumpere biletele de la Casa de Pensii in acest caz si se duce la orice agentie de turism si isi ia ce bilet doreste si unde vrea… fara sa se mai inghesuie la niste cozi infernale la Casa de Pensii si sa asculte „strigatele si ofensele ” unor „ni.mu.rugi” cu pensie de „ra.hat”… care au doleante nene nu gluma… ( pentru ca ” ie multi, ie sarantoci, nu pricepe, dar voteaza” … ) .
  S-a impamantenit deja ideia „sarantocilor ” … ca statul are musai obligatia ca „lor ” sa le dea bilete, in fiecare an… de fapt, pe banii celor care contribuie si in continuare cu „mult ” … si nu dupa pensia lui de ra.hat de circa 5-6-7 milioane de lei, din care pe un bilet de 18 zile, plateste doar 2,5-3 milioane de lei, diferenta fiind suportata de statul cel „prost ” si fraier… in detrimentul celor care au salariile ori pensiile ( mari si nesimtite ) asa proportionale dupa cat au „castigat sau castiga ” in prezent la locurile lor de munca …
  Deja, daca statul le-a facut aceasta indamana , favorizandu-i… deja au ajuns cu nerusinare sa „sara cu cutitul la gatul ” functionarilor si sa ceara cu nerusinare ca „lor sa li se dea „… ce importanta daca el cat a fost activ, a contribuit cu aproape nimic, sau deloc la acest fond social … ?! Repet, pentru ca ” ie saraci, nu pricepe, dar ie multi si voteaza ” ???
  Am o ” vecina ” ( de exemplu ) care are o pensie de 5 milioane de lei si in fiecare an, merge la Mare mai frate, la tratamente reumatice, cate 18 zile, pe 2,5 milioane de lei si eu, daca vreau sa merg, trebuie sa platesc biletul ( aproape ) integral , ca am fost prostul, care am platit proportional cu salarul nestimtit pe care l-am avut, daca am muncit si am avut nerusinarea sa si contribui cu MULT… la fondurile din care se dau aceste bilete de tratament si de odihna tuturor „sarantocilor si nimurugilor „… ( ” ca nu pricepe , dar voteaza „… ) ! De fapt cine-i prostu, cine da , cine mananca ori noi toti fraierii care contribuim cu sume mari de bani si pentru care statul nu ne favorizeaza cu aproape nimic ?!
  Cel mai corect ar fi , daca pensiile ori salariile sunt mici, sa li se calculeze facilitati „gratis ” ori la pret redus, DOAR la un anumit numar de zile si diferentele sa le plateasca integral daca doresc. La o pensie de 5-7 milioane de lei, sa aiba acolo, din 18 zile, o gratuitate de 2-3-4 zile si cu asta punct. Nu stiu zau daca in acest caz, vei mai vedea aglomeratia de prin statiuni, unde efectiv nu mai incapi de acesti nim.urugi pomanagii, care efectiv inunda statiunile pe banii nostri de fapt, al celor care contribuim cu bani si-i tinem in spate, deoarece statul de pe spatele notru isi permite sa le dea bilete la preturi de „rah.at” … si datorita muncii pe care acestia au prestat-o indelungul vietii sale de salariat ( de ra.hat ) !
  Sunt curios, daca ar avea dreptul doar la 2-3-4 zile, daca si-ar mai permite sa meraga 18 zile, pe banii altora… si asa ar fi cinstit si corect, daca pensia este proportionala cu contributia pe care a avut-o, tot asa, sa aiba tot proportional si accesul la numarul de zile din aceste bilete de tratament si/sau odihna prin Casele sectoriale de pensii ori sindicate …
  Cand se vor termina odata cu aceste reguli comuniste, in care ” toata lumea munceste si contribuie dupa cat vrea… dar beneficiaza dupa cat doreste si ca are el nevoie ” … ?!
  Uitati asa, uni-si beau „cerneala ” de la scoala, stau cu „burta la soare sistematic „… n-au aproape nici o valoiare sociala, dar „pretentiile sunt cat incape ” si statul asta prost, le face indamana … ca ” ie multi si voteaza ” !

LĂSAȚI UN MESAJ