Preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, prefectul Ioan Țintean, primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, vicepreşedintele CJ Dorin Popescu, administratorul judeţului, Florin Moldovan, managerul Centrului Judeţean pentru Cultură, Gavril Țărmure, subprefectul Ovidiu Frenţ, viceprimarul Bistriţei, George Avram şi primarul comunei Şintereag, Ioan Bob au fost alături de primarul Romeo Florian la a şaptea ediţie a Zilelor comunei Lechinţa.

„Astăzi am participat la Zilele comunei Lechința. Este o localitate de suflet pentru mine datorită prieteniei pe care o am cu foarte mulți oameni de aici și mai ales cu domnul primar Romeo Florian.Mă bucur că astăzi, când am stat în fața oamenilor din Lechința le-am putut vorbi despre investițiile pe care le-a derulat sau le derulează Consiliul Județean și Guvernul României în comuna lor. Sunt peste 13 milioane de euro care au intrat sau vor intra în cel mai scurt timp în asfaltarea drumurilor, rețele noi de apă potabilă și canalizare, precum și în reabilitarea monumentelor istorice și a instituțiilor de învățământ”, a scris președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, pe pagina de socializare.

Cei prezenți s-au bucurat de un spectacol folcloric pe cinste, unde au interpretat Anuța Motofelea, Veta Biriș, Mirela Petreuș, și au participat ansambluri precum „Dor Românesc” și Ansamblul Național „Transilvania” Maramureș.

Edilul orașului Bistrița a declarat că Lechința a fot întotdeauna o capitală a câmpiei și a vorbit despre faptul că aici există vin foarte bun, care trebuie valorificat.

Sunt pentru a 50-a oară la Zilele Lechinţei. În urmă cu 50 de ani, nu erau corturi colorate şi maşini, ci căruţe, dar şi atunci lumea dorea să se veselească de toamna belşugului. Lechinţa a fost întotdeauna o capitală a câmpiei, fie că a fost recunoscută sau nu. Aici se putea face târg mare. Văd schimbările în bine care s-au făcut în Lechinţa, inclusiv partea de viticultură. Cine vorbeşte de Lechinţa fără să vorbească de vinul de Lechinţa înseamnă că nu ştie ce este aici. Putem avea orice fel de brand, dar vinul de Lechinţa este un brand pe care nici cu milioane de euro nu-l putem face. Romeo Florian a înţeles că acest brand trebuie valorificat. Faptul că un austriac sau un italian fac vin de Lechinţa cu struguri de aici este foarte important. Lechinţa merge clar spre Europa, are un avantaj avându-l pe Romeo Florian în fruntea comunei, ştie la ce porţi să bată pentru proiecte”, a precizat Crețu.

Lechinţa e a doua mea casă, aici am doar prieteni, prin alte zone mai am şi duşmani. A sosit şi timpul ca soarele să mai apară şi pe strada noastră. Am reuşit să sprijinim în mod concret proiectele legate de comuna Lechinţa. Romeo Florian a avut primele două mandate în opoziţie, în condiţii complicate, dar astăzi se pot dezvolta o serie de proiecte. 4 milioane de euro sunt investite numai pentru apă şi canalizare, încă 4,5 milioane de euro sunt investiţii cu bani guvernamentali sau de la CJ. Din mai 2012, prin două tipuri de subvenţii, de la AJPIS şi APIA, au intrat în Lechinţa peste 4,5 milioane de euro. Din mai 2012 până în august 2014 în Lechinţa au intrat peste 13 milioane de euro. Plus investiţiile făcute din bugetul local. Sper ca încă două investiţii extrem de importante, un sediu nou al Primăriei şi reabilitarea Căminului Cultural, să-şi găsească finanţare”, a declarat Radu Moldovan.

La final a avut loc un foc de artificii.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.