Virgil Măgureanu îi spunea lui Liviu Ioan Stoiciu în 1990: a luat puterea cine a putut. În traducere: el și Ion Iliescu. Protestele ulterioare ale populației au fost înecate în sânge cu ajutorul teroriștilor și șase luni mai târziu cu cel al minerilor. Artizani, Iliescu și Măgureanu, care după ce l-au executat pe Ceaușescu și au generat uciderea câtorva mii de români după 22 decembrie 1989, cu ajutorul unor slugi cum au fost procurorii Dan Voinea și Ilie Botoș, au scăpat nepedepsiți.

Dar să nu credeți cumva că Măgureanu a fost „cineva” dintotdeauna. Fiu de țărani, Virgil Măgureanu s-a numit la naștere Imre Asztalos și a fost zilier la Ferma Agricolă Cenei și apoi muncitor necalificat la Întreprinderea de Îmbunătățiri funciare. Asztalos se înscrie în 1956 la Școala profesională textilă pe care o absolvă la 18 ani, în 1959. În 1962 devine activist UTC și își ia diploma de liceu la 23 de ani după care intră la Facultatea de filozofie din București pe care o absolvă în 1969 la 28 de ani.

În același an își schimbă numele în Virgil Măgureanu și în 1972 devine informator al Securității sub numele „Mihăilă Mihai” și apoi ofițer activ. Virgil Măgureanu se însoară cu Maria Anghel, bibliotecară, pe care o înșeală inclusiv în perioada de domiciliu obligatoriu de la Focșani unde începe o idilă cu șefa Muzeului de istorie local, unde era detașat, Venera Cabalortă, după cum declară fostul șef al Securității Vrancea, Țambrea. De altfel, Venera recunoaște într-un interviu acordat presei locale că Măgureanu a ajutat-o să rămână directoare și după Revoluție. O fi iubit-o cu adevărat, șarpele!

Citește pe Comisarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.