De 8 Martie, poliţiştii au împărţit „cadouri”! Amenzile au curs pentru pietoni, şoferi, dar şi comercianţi

209

Polițiștii bistrițeni au desfășurat, miercuri, acțiuni pe raza județului, pentru prevenirea și combaterea tuturor cauzelor generatoare de accidente rutiere, în special pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicați pietoni.

Cu ocazia acestei acțiuni au fost constatate și aplicate 250 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 55.875 lei, din care 102 pentru abateri ale pietonilor. De asemenea, au fost reținute 10 permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare.

 

Astfel, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au depistat, în data de 8 martie, pe raza comunelor Galații Bistriței și Teaca doi bărbați, de 40 ani, respectiv de 60 ani, în timp ce conduceau mopede neînmatriculate.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că aceștia nu dețin permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză s-au întocmit dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat, respectiv conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

În aceeaşi zi, un bărbat, de 28 ani, din Tureac, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a derapat și s-a răsturnat în afara părții carosabile.

În urma accidentului rutier a rezultat avarierea autoturismului.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă de Secția 2 Poliție Rurală Prundu Bîrgăului.

 

Polițiștii bistrițeni recomandă pietonilor:

 

  • să se angajeze în traversarea drumului public numai prin locurile special amenajate (pe trecerea pentru pietoni) şi la culoarea verde a semaforului electric, acolo unde există
  • să se asigure permanent, chiar şi atunci când se află pe trecerea pentru pietoni, că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă (vehiculele sunt oprite înaintea marcajului pietonal, în special când drumul are mai multe benzi de circulaţie pe sens)
  • să nu traverseze niciodată în fugă pe marcajul pietonal, indiferent de urgenţa existentă la un moment dat
  • să nu se deplaseze pe partea carosabilă, iar acolo unde nu există trotuar sau acostament (preponderent în mediul rural), să se deplaseze pe partea stângă a drumului, cât mai aproape de marginea acestuia
  • pe vreme rea sau întuneric, să poarte haine de culori deschise şi/sau elemente reflectorizante, pentru a fi vizibili
  • să nu traverseze prin faţa sau prin spatele mijloacelor de transport în comun, atunci când acestea sunt oprite în staţie
  • copiii nu trebuie lăsaţi să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili şi nu pot aprecia corect distanţele şi vitezele. Nu uitaţi! – copiii imită comportamentul rutier al adulţilor.

 

 

Tot în data de 8 martie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice cu sprijinul Serviciului de Investigații Criminale și al Poliției Municipiului Bistrița au efectuat controale şi verificări de specialitate la agenți economici și persoane fizice care desfășoară activități comerciale pe raza municipiului Bistrița, având ca scop prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, precum și combaterea ilegalităților din domeniul schimbului valutar.

Cu ocazia activităților desfășurate au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 30.500 lei, toate pentru fapte prevăzute de Legea nr. 12/1990, fiind confiscat numerar în sumă totală de 250 euro și 250 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ