Potrivit Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa, pentru anii 2016-2018, nu există în programul investițional implementarea unui proiect care să vizeze barajul și acumularea Colibița.

„Având în vedere informațiile vehiculate prin intermediul mass-media privind lucrările de la barajul Colibița, care ar implica golirea lacului de acumulare, Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa face următoarele precizări:

La nivelul instituției noastre se află în stadiu de realizare studii privind mărirea gradului de siguranță a Acumulării Colibița, județul Bistrița-Năsăud.

Lucrările studiate ar urma să vizeze două componente principale:
-Lucrări de punere în siguranță a barajului Colibița, care vor conține ansamblul lucrărilor de reabilitare a construcțiilor și a echipamentelor existente;
-Lucrări pentru dezvoltarea infrastructurii de apărare împotriva inundațiilor, prin amenajarea râului Bistrița, până la confluența cu râul Șieu și a văii Bârgăului.

Pentru perioada imediat următoare, respectiv anii 2016 – 2018, nu există în programul investițional al instituției noastre implementarea unui proiect care să vizeze barajul și acumularea Colibița.

Chiar în situația în care s-ar promova un asemenea proiect, nu s-ar pune în pericol alimentarea cu apă brută a localităților din aval, Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa, în baza Legii Apelor 107/1996, fiind responsabilă de managementul eficient în domeniul gospodăririi apelor şi conservarea ecosistemelor acvatice”, informează Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.