Un bărbat din Tureac a fost reținut joi și s-a ales cu dosar penal, după ce polițiștii au descoperit că a introdus date nereale în SUMAL și a emis avize nelegale pentru transport masă lemnoasă.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului de Ordine Publică au dispus, ieri, reținerea unui bărbat de 42 de ani din Tureac.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, bărbatul este bănuit de comiterea infracțiunilor de fals informatic și transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 metri cubi, neînsoțite de documentele specifice de transport. În prezent, acesta se află în arestul I.P.J. Bistrița-Năsăud, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.

„În urma investigaților efectuate a reieșit faptul că bărbatul de 42 de ani, angajat al unei societăți comerciale ce are ca obiect de activitate exploatarea, prelucrarea și comercializarea materialului lemnos, ar fi emis pe raza comunei Bistrița-Bârgăului trei avize electronice de însoțire a materialului lemnos. Ulterior acesta ar fi introdus în aplicația informatică SUMAL 2.0 date nereale privind proveniența materialului lemnos, respectiv locul de încărcare și traseul urmat. Totodată, pentru crearea unei aparențe de legalitate, fotografiile introduse în SUMAL 2.0, au fost realizate asupra unui alt dispozitiv electronic și nu direct asupra mijlocul de transport folosit. Avizele ar fi fost emise pentru transportul cantității de aproximativ 71 de metri cubi de material lemnos”, a precizat IPJ Bistrița-Năsăud.

La data de 16 mai, în urma administrării probatoriului, pe numele bărbatului de 42 de ani din Tureac a fost emis un mandat de aducere, acesta fiind ulterior reținut pentru o durată de 24 de ore.

Bărbatul bănuit de comiterea faptelor a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare a Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, cu propunere de luarea a unei măsuri preventive.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.