Remus Borza a reacționat dur după ce Viorica Dăncilă a anunțat demiterea acestuia. Consilierul economic al premierului Viorica Dăncilă, Remus Borza, a spus că România se comportă ca o țară bananieră în domeniul exporturilor. În urma declarațiilor, consilierul economic a fost demis.

Remus Borza a reacționat după ce premierul Viorica Dăncilă a anunțat, sâmbătă, că îl demite. Decizia survine după declarațiile consilierului economic al premierului privind reducerea numărului de bugetari și de ministere.

Borza a reacționat cu un mesaj dur la adresa Guvernului Dăncilă. „Este posibil. E dreptul suveran al premierului: cine m-a numit poate să mă și demită. Nu e nicio tragedie, dacă într-adevăr așa stau lucrurile.

Doar că Guvernul Dăncilă și implicit PSD aveau o șansă istorică de a se recredibiliza, de a-și asuma și corecta o anumită evoluție a unor stări de lucruri sau realități economice. Sigur, nu au făcut-o, probabil din rațiuni tot politice, doar că această negare și lipsă de asumare va costa PSD, dar în primul rând va costa țara”, a spus Remus Borza pentru dcnews.ro.

„Avem un comportament comercial de țară bananieră. Exportăm cherestea, în loc să exportăm mobilă, exportăm mineuri de cupru şi fier, în loc să exportăm echipamente şi utilaje. În locul marile combinate unde intrau opt milioane de muncitori azi vedem malluri sau mărăcini. Trebuie să schimbăm sau să prioritizăm resursa financiară pe zona asta. Creştere preponderent pe producţie si pe spor si nu pe consum și importuri”, a zis Borza.

Recent, același consilier declara pentru EVZ că nu își dorește să controleze Guvernul la fel cum a făcut-o predecesorul său, Darius Vâlcov, și că nu este plătit pentru funcția pe care o deține pentru a avea libertatea de a spune ce crede.

„Hidroelectrica este o societate pe profit. Ebitda Hidroelectrica este de 70% azi. Nu are nevoie de bani. Dar un pachet rezidual trebuie vândut pentru că micii acţionari sunt atenţi – este vorba despre banii lor – şi atunci sunt atenţi la detalii. Astfel, compania va putea fi ferită de ceea ce ar însemna, la un moment dat, intervenţe a factorului politic”, a declarat Remus Borza.

Remus Borza a mai vorbit despre faptul că în România evaziunea fiscală este de 16 miliarde de euro, fiind în viziunea consilierului onorific una dintre cauzele pentru care în România nu se fac investiții în infrastructură. El consideră că „tot ce ține de ANAF” trebuie să fie schimbat, deoarece evaziunea este imensă și „nu putem continua așa”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here