După ce a anunțat că va propune subvenționarea taxei de salubrizare din bugetul local pe anul 2020, viceprimarul municipiul Bistrița, Cristian Niculae, continuă discuția pe această temă și spune că în ultima perioadă a fost ținta unor atacuri ”murdare bazate pe manipulare și minciună”, motiv pentru care a ținut să precizeze că și consilierii PSD din Consiliul Local Bistrița au votat împotriva majorării taxei de salubrizare. Însă, consilierul liberal Sorin Hangan îl contrazice și spune că viceprimarul a uitat de votul din data de 23 decembrie 2019.

În ultimele zile au apărut în spațiul public foarte multe minciuni referitoare la votul Consiliului Local Bistrița pe tema majorării taxei de salubrizare. Am fost ținta unor atacuri murdare bazate pe manipulare și minciună din partea unor „politicieni”, dar și a unor persoane așa-zis preocupate de binele comunității. Conform documentelor atașate în această postare se vede clar și fără echivoc, decizia Consiliului Local Bistrița din 17 octombrie 2019 de împuternicire a administratorului public George Avram de a vota ÎMPOTRIVA creșterii taxei de salubrizare în cadrul ședinței AGA ADI Deșeuri din data de 22 octombrie 2019. Intervenția în plenul ședinței AGA ADI Deșeuri și votul repezentantului Consiliului Local Bistrița, se vede în procesul verbal al ședinței – 49 voturi ”pentru” și 5 voturi ”împotrivă””, a spus viceprimarul Cristian Niculae.

Însă, ca un răspuns la cele spuse de viceprimar, consilierul liberal Sorin Hangan a ținut să îl contrazică pe acesta și i-a reamintit că deși la ședința din data de 17 octombrie 2019 consilierii PSD au votat împotriva majorării taxei, la ședința din 23 decembrie 2019, când a fost aprobat și regulamentul de salubrizare, votul a fost cu totul altul. Hangan îl acuză pe viceprimar că minte.

”În ședința din 17 octombrie 2019, consilierul local PNL Diana Morar a propus acordarea unui mandat în AGA ADI Deșeuri pentru George Avram, acesta urmând a vota împotriva majorării taxei de salubrizare, propunere votată de Consiliul Local în unanimitate, nu numai de consilierii PSD. Preapesedistul viceprimar Niculae se prevalează acum de acel amendament, propus de un consilier PNL dar, de fapt, minte! În următoarea ședință de Consiliu Local când s-a discutat subiectul ADI Deșeuri, pe data de 23 decembrie 2019, consilierii PSD, în frunte cu viceprimarul Cristian Niculae, au votat pentru regulamentul de salubrizare și majorarea taxei. Consilierii PNL au votat împotrivă ca o continuitate a votului din ședința din 17 octombrie! Rezumat: consilierii PSD și viceprimarul Niculae au votat în 17 octomnrie împotrivă, dar pe 23 decembrie au votat pentru majorarea taxei de salubrizare”, a spus consilierul Sorin Hangan.

În ciuda acestor dispute, un lucru este cert, acela că, în momentul de față, taxa de salubrizare percepută în mediul urban este de 11,5 lei/persoană/lună, iar în mediul rural aceasta este de 6,5 lei/persoană/lună. La nivelul municipiului Bistrița, tariful ar putea fi subvenționat din bugetul local pe anul 2020, mastfel că dacă măsura va fi aprobată, bistrițenii ar urma să plătească 6,6 lei/persoană/lună, diferența până la 11,5 lei/persoană/lună fiind suportată din buget.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here