Copreședintele PNL, Vasile Blaga, a fost audiat luni dimineață la sediul Direcției Naționale Anticorupție. „Am fost chemat in calitate de martor in dosarul 175/2016″, le-a declarat Vasile Blaga jurnaliștilor, la intrarea în sediul DNA, precizând că nu are „habar” despre ce e vorba.

După circa 30 de minute, la ieșirea de la DNA, Vasile Blaga declara că dosarul vizează un accident rutier produs în data de 5 septembrie 2016. La acea dată, autoturismul lui Vasile Blaga a fost implicat într-o tamponare, la volan aflându-se chestorul Liviu Popa, șeful Inspectoratului de Poliție al Județului Bihor.

„Știți că a avut loc un accident cu mașina mea și am dat o declarație de martor în care am confirmat că sunt proprietarul mașinii și lucruri de genul acesta. (…) Acum două săptămâni, fiind în concediu domnul chestor Popa, eu l-am rugat să-mi ia mașina (…) și a avut un accident ușor la Brașov. S-a deschis, cum este și normal, un dosar penal”, a afirmat Blaga, la ieșirea de la DNA.

Blaga a precizat că paguba nu este mare, în condițiile în care în urma accidentului s-a spart un far al mașinii și s-a îndoit bara de protecție. Politicianul a adăugat că el și chestorul Popa sunt prieteni de familie, iar acesta va achita paguba.

Cu privire la chemarea lui Vasile Blaga la DNA, surse judiciare au declarat pentru hotnews.ro, preluat de comisarul.ro, că dosarul în care a fost audiat Blaga în calitate de martor nu vizează de fapt accidentul de mașină, ci ar fi vorba de un dosar de mită la IJP Bihor. „Surse din Bihor spun că prietenul lui Blaga, chestorul Popa, ducea ceva la București în ziua când a avut ghinionul să facă un accident minor în trafic. Tot aceste surse spun că este o chestiune de corelare a datelor până la aflarea amănuntelor oficiale despre cât și la cine se duceau bani”, spune comisarul.ro.

Tot astăzi, procurorii DNA au efectuat mai multe percheziții în județul Bihor.

Comunicatul DNA despre perchezițiile de la Bihor:

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție comise în perioada 2012-2014.

În cursul zilei de 19 septembrie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în trei locații, situate în municipiul Oradea, din care două sunt la sediul unei instituții publice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Antifraudă Fiscală”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.