Deputatul USR Cristina Iurișniți susține că românii care sunt plătiți cu salariul minim pe economie nu ar trebui să fie taxați de către stat. În plus, impozitarea muncii ar trebuie să se facă doar pentru suma care depășește un salariul minim, a scris aleasa bistrițeancă pe pagina sa de Facebook.

Cristina Iurișniți spune că după majorarea salariului minim pe economie de către Guvernul Orban, diferența față de cel prevăzut pentru persoanele cu studii superioare va dispărea.

Salariul minim brut pe țară o să crească, începând cu prima zi a anului viitor, de la 2.080 la 2.230 de lei, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat de Guvern. Asta înseamnă că autoritățile merg pe valoarea avansată în ultimele săptămâni, deși unii parteneri sociali au propus și majorări mai mari de-atât.

Salariul minim brut diferențiat pentru cei cu studii superioare va avea în 2020, însă, același cuantum pe care-l are în momentul de față, adică 2.350 de lei, conform hotărârii de Guvern sus-menționate. Planul autorităților este ca acesta să stea pe loc până este ajuns din urmă de salariul minim brut pe țară, pentru ca apoi salarizarea diferențiată pentru studii superioare să dispară„, a scris deputata bistrițeancă.

Potrivit acesteia, măsura duce doar la majorarea veniturilor la bugetul satului.

Înainte de a lăuda grija Guvernului PNL pentru românii cu cele mai mici salarii din economie, să ținem cont că, de regulă, o astfel de măsură de majorare a salariului minim brut se întemeiază, în primul rând, pe criza de bani a statului.

Concret, în cazul de față, din majorarea cu 150 de lei a salariului minim brut pe economie, un angajat plătit cu salariul minim pe economie rămâne cu 83 de lei. Statul, în schimb, își va rotunji conturile, din taxe și impozite, cu 1,22 miliarde lei„, a precizat Cristina Iurișniți.

Deputata bistrițeancă susține că altfel ar sta lucrurile, dacă s-ar implementa propunerea USR „Zero taxe pe salariul minim”, propunere care presupune taxarea muncii doar pe suma care depășește un salariul minim.

Dincolo de faptul că măsura ar crește salariul net pentru toți românii, și de la stat, și de la privat, pentru cei plătiți cu salariul minim pe economie ar însemna un plus lunar de 817 lei.

Nu trebuie să mai impozităm sărăcia! România are nevoie de implementarea, treptată, a unei astfel de reforme economice și sociale!„, susține Cristina Iurișniți.

1 COMENTARIU

  1. Maaaa…. ESTE FOARTE BINE CE SI CUM GANDITI , dar toate astea sunt masuri de ” STANGA CIUMEI ROSII ” … iar Dvs cei care ati dat ” lovitura de palat „… toti impreuna ” pozati ” in a fi de ” dreapta ciumei neagre ” … care in nici un caz nu au idei sociale .
    No acuma… cum e , sunteti de stanga sau de dreapta ( impreuna cu PNL-ul… bine-nteles ) , ca exact aceleasi idei si masuri le aveau si cei de la PSD care au fost la guvernare ?! Atunci, de ce dr.acu i-ati mai schimbat pana la viitoarele alegeri ?
    Ce xiceti voi, daca la urmatoarele alegeri locale si parlamentare, vor iesi invingatori tot cei de stanga ? O sa va c*cati in nadragi … sau ba ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here