Ministrul afacerilor externe și al relațiilor economice externe al Ungariei, Péter Szijjártó a precizat, după întâlnirea cu omologul său din Republica Belarus, Serghei Aleinik, că Belarus va face tot ce stă în putere pentru a nu permite o nouă escaladare a conflictului armat din Ucriana.


„Pericolul escaladării războiului este acum mai mare ca niciodată” – a declarat șeful diplomaţiei ungare, potrivit Rador.

„Este în interesul nostru fundamental să evităm escaladarea, de aceea m-am folosit de întâlnirea de astăzi pentru a-i cere ministrului belarus să facă tot posibilul pentru aceasta și să reducă riscul unei extinderi a acţiunilor armate” – a spus Szijjártó.

Ministrul ungar a mai subliniat că Ungaria intenționează să mențină deschise canale de comunicare cu Republica Belarus, inclusiv pentru a obţine soluționarea conflictului ucrainean.

„Atâta timp cât canalele de comunicare sunt deschise, nu ne pierdem speranța de pace” – a explicat el, amintind că, la un moment dat, la Minsk se purtau negocieri la Minsk pentru rezolvarea situației din Ucraina.

„Noi, ungurii, sperăm că negocierile de pace vor fi reluate cât mai curând posibil” – a spus Szijjártó.

La rândul său, omologul său din Republica Belarus a subliniat caracterul pașnic al politicii externe a țării sale, inclusiv dorința de a soluționa orice diferențe prin negocieri. „Nu vrem să atacăm pe nimeni” – a asigurat Aleinik.

Citește și: Primarii vor primi cadou de Paște o mărire de salariu consistentă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.