Eurodeputatul PNL, Siegfried Mureșan, a precizat că dacă Austria are într-adevăr multe persoane solicitante de azil, calea europeană este calea corectă, nu atacurile la adresa UE și a statelor membre și îl îndeamnă pe cancelar să renunțe la discursul antieuropean și să ia exemplul Republicii Moldova.

Siegfried Mureșan a declarat la RFI că „în situația de față, când Austria are într-adevăr multe persoane solicitante de azil, calea europeană este calea corectă, nu atacurile la adresa Uniunii Europene, nu atacurile la adresa celorlalte state membre ale Uniunii Europene. Vedem că Republica Moldova, un stat care are un PIB de șapte ori mai mic decât doar PIB-ul Vienei, vedem că Republica Moldova, când a avut anul trecut 100.000 de refugiați din Ucraina, a devenit mai proeuropeană, nu mai antieuropeană. Ceea ce a făcut Republica Moldova poate fi o lecție bună și pentru Austria”.

În opinia europarlamentarului PNL, „soluțiile la problemele Austriei sunt europene, nu sunt antieuropene. Ca atare, cancelarul ar face bine să renunțe la caracterul antieuropean al discursului său, la caracterul populist și să ne așezăm la masă realmente să căutăm soluții, care să funcționeze în realitate, să reducă presiunea migraționistă asupra Austriei și să-i permită, cu calm, să-și ridice obiecția nejustificată împotriva aderării României la Spațiul Schengen”.

Citește și: Mica Oprea a demisionat din funcția de prefect al județului Bistrița-Năsăud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.