Gabriel Torje, fotbalistul de la Farul Constanța, a fost audiat la DIICOT într-un dosar în care au fost reținuți mai mulți cămătari din București.

Gabriel Torje s-ar fi împrietenit cu membri ai grupării la o sală de forță din București și a împrumutat o sumă mare de bani, iar apoi era nevoit să restituie dublu, informează ProSport.

Cinci persoane au fost reţinute și alte trei sunt sub control judicar în urma unor percheziţii în București și în județul Ilfov, la persoane bănuite de camătă. Până acum au fost identificate peste 50 de persoane vătămate. Potrivit unor surse judiciare, printre cei reținuți sunt Vasile Fierbântu zis „Sile Pietroi” și Anton Constantin zis „Cristi Bulgaru”, iar printre victime sunt manelistul Elis Armeanca și Dumitru Costel zis „Laris”.

Polițiștii și procurorii DIICOT au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane, bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat și camătă.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna februarie a anului 2022, în București ar fi fost constituit un grup infracțional organizat, care ar fi acționat, în mod coordonat, în scopul săvârșirii infracțiunii de camătă, informează IGPR.

Membrii grupului ar fi acordat, ca îndeletnicire, fără a fi autorizați în condițiile legii, împrumuturi cu dobânzi semnificative, fiind identificate peste 50 de persoane vătămate.

Liderii grupului ar fi coordonat activitatea infracțională, identificând persoanele care doreau să obțină împrumuturi și oferind indicații membrilor grupului infracțional organizat, cu privire la activitățile pe care trebuie să le desfășoare.

De asemenea, aceștia ar fi acordat, personal sau prin intermediul membrilor grupului infracțional, sume de bani cu împrumut către diferite persoane, sume pentru care ar fi perceput dobândă.

În urma celor 17 percheziții domiciliare efectuate la data de 26 octombrie, în București și județul Ilfov, au fost descoperite și ridicate, de la persoanele bănuite, un număr important de documente care prezintă interes pentru cauză, precum și sume de bani în lei și valută.

Astfel, la data de 26 octombrie a.c., procurorii DIICOT Structura Centrală au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a 5 persoane bănuite și măsura controlului judiciar față de 3 persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și camătă, scrie stiripesurse.ro.

Citește și: Proiectul Primăriei Bistrița pentru construirea de locuințe eficiente din punct de vedere energetic nZEB plus, acceptat pentru finanțare prin PNRR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.