Proiectul Primăriei Bistrița de a construi primele locuințe eficiente din punct de vedere energetic nZEB plus a fost acceptat pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Obiectivul acestei investiții este de a crește accesul la locuințe de calitate pentru tinerii aflați în dificultate, fapt ce va reduce privarea severă de locuințe pentru categoriile și grupurile vulnerabile, în special pentru persoanele din comunitățile marginalizate.

Proiectul ”Construire de locuințe nZEB plus pentru tineri” vizează ridicarea de clădiri noi, eficiente din punct de vedere energetic, care se vor realiza pe amplasamente situate în interiorul municipiului Bistrița.

După cum am mai anunțat, Primăria va utiliza proiectul tip elaborat de către Ministerul Dezvoltării pentru locuințe cu standardul nZEB plus, care va asigura o reducere a nevoii de energie primară cu cel puțin 20% față de cerința de construcție a clădirilor cu standardul precedent nZEB, în conformitate cu liniile directoare naționale.

La Bistrița, se vor construi șase unități locative pentru tinerii care provin din grupuri sau comunități defavorizate, expuse marginalizării. Terenul necesar realizării investiției, aflat în proprietatea publică a municipiului, este situat pe Aleea Trandafirilor și corespunde suprafeței ocupate de fostul punct termic nr. 3, pentru care municipalitatea a dispus demolarea, intervenția în acest sens fiind aproape de finalizare”, a anunțat primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc.

Valoarea totală a investiției finanțată prin PNRR este de 2.580.044,66 lei (524.111,70 euro) cu TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.