Tribunalul Maramureș a pronunțat, joi, sentința pe fond în dosarul în care au fost inculpați pentru fapte de corupție foștii șefi din IPJ Bistrița-Năsăud – Ioan Ovidiu Mureșan, fost inspector șef al instituției, Roberto Hasnăș, fost șef al Poliției Rutiere Bistrița-Năsăud și Leon Cloșcă, fostul comandant al Poliției orașului Năsăud. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Potrivit sentinței, Ioan Ovidiu Mureșan a primit o sentință de 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu. Roberto Hasnăș a fost condamnat de tribunalul maramureșean la 3 ani de închisoare cu suspendare, aceeași pedeapsă fiind aplicată și lui Leon Cloșcă, de asemenea, tot pentru abuz în serviciu.

Cei trei au fost trimiși în judecată în februarie 2015, la aproximativ trei luni de la momentul în care cei trei au fost inculpați și reținuți de procurorii DNA, pentru fapte de corupție. Cei trei polițiști bistrițeni au fost reținuți pe 24 noiembrie 2014, o zi mai târziu ei fiind arestați preventiv.  

Astfel, potrivit procurorilor DNA, ”MUREȘAN IOAN OVIDIU, inspector şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bistriţa Năsăud, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (14 acte materiale).
HASNĂŞ ROBERTO EMIL, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul IPJ Bistriţa Năsăud, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată (48 acte materiale)

CLOȘCĂ LEON ANTON, şeful Poliţiei oraşului Năsăud, pentru săvârşirea infracţiunilor de :
– abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată (24 de acte materiale)
– efectuarea de operaţiuni comerciale, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia îndeplinită, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată”.

În final, multe din actele materiale invocate de procurori au căzut, în dreptul lui Mureșan rămânând 5 acte materiale, Hasnăș – 30 acte materiale, iar Leon Cloșcă – 14 acte materiale de abuz în serviciu. Totodată, în ceea ce îl privește pe Leon Cloșcă, acuzația de efectuarea de operaţiuni comerciale, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia îndeplinită  nu a putut fi dovedită de anchetatori, astfel că din acest punct de vedere el a primit achitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here