Ludovic Orban, fondatorul partidului Forța Dreptei, a prezentat la congresul formațiunii sale o serie de reforme, începând cu o revizuire a structurii serviciilor secrete. Propunerile includ schimbarea statutului militar al angajaților acestor servicii și considerarea infiltrării în domenii cheie, precum politică, economie, justiție sau administrație, drept infracțiuni.

Orban a subliniat importanța acestei reforme, argumentând că serviciile secrete trebuie să fie supuse controlului societății civile pentru a preveni tentativa de control asupra societății românești din partea unor „securiști”.

În discursul său, Orban a denunțat campaniile politice finanțate din bani publici și a criticat practicile partidelor mari, PSD și PNL. El a exprimat îngrijorarea că aceste partide încearcă să se prezinte drept opoziție, dar în realitate colaborează pentru a menține un control asupra puterii.

În plus, Orban a adus în discuție și alte reforme propuse de Forța Dreptei, printre care curățarea administrației de „sinecuri politice” și revizuirea sistemului educațional, pentru a depăși influențele trecutului comunist.

În cadrul congresului, Dan Barna, vicepreședintele USR, a sprijinit eforturile Forței Dreptei, catalogând membrii acesteia drept „adevărații liberali”. Eugen Tomac, președintele PMP, a susținut și el alianța dintre cele trei formațiuni de dreapta, catalogând PNL-ul drept „anexa PSD”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.