Traian Băsescu cere demisia ministrului Apărării, Mihai Fifor

63

Fostul şef al statului, Traian Băsescu a cerut miercuri, demisia ministrului Apărării, Mihai Fifor, pentru declaraţia cu privire la rachetele balistice de la Deveselu. Fostul preşedinte a afirmat că ministrul Apărării a devenit ”cel mai puternic aliat al Federaţiei Ruse în decredibilizarea deciziilor strategice ale României, SUA şi NATO”. 

 

„Mihai Fifor, afară din guvern! N-am crezut că cineva poate face declaraţii mai dăunătoare ţării decât Petre Daea. Şi totuşi, alături de Daea, Mihai Fifor ministrul Apărării reuşeşte să facă cea mai ticaloasă şi greşită declaraţie post decembristă. El afirmă nici mai mult nici mai puţin că în baza militară de la Deveselu ,România ar deţine rachete balistice. Confirmă astfel afirmaţiile făcute frecvent de Vladimir Putin, Serghei Lavrov, Serghei Şoidu şi mulţi alţi deminitari ruşi care încearcă să decredibilizeze realitatea că la Deveselu este instalat un sistem de apărare antirachetă defensiv şi nu un sistem ofensiv”, a scris pe Facebook Traian Băsescu.

Totodată, fostul preşedinte a mai afirmat că, prin afirmaţia făcută, Mihai Fifor confirmă încălcarea gravă a acordurilor dintre SUA-Federaţia Rusă şi NATO -Federaţia Rusă, cu privire la reducerea armamentelor, acorduri aflate în vigoare.

„Prin afirmaţia sa, Mihai Fifor a alimentat propaganda rusă care încearcă să găsească justificări pentru încălcarea acordurilor cu SUA şi NATO în vederea amplasării de armament în Crimea. Mai mult, afirmaţia lui Fifor are darul de a decredibiliza România şi SUA în faţa propriilor aliaţi, care ar putea crede că i-am dezinformat asupra instalaţiilor de la Deveselu. Mihai Fifor a devenit cel mai puternic aliat al Federaţiei Ruse în decredibilizarea deciziilor strategice ale României, SUA şi NATO. Eu nu pun mâna în foc că Mihai Fifor a făcut doar o gafă. Afară din Guvern, Mihai Fifor”, a adăugat fostul şef al statului.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor a revenit asupra afirmaţiilor, miercuri, spunând că, „Niciodată nu cred că cineva ar putea afirma că la Deveselu avem rachete balistie. Aseară am spus că avem baza de la Deveselu, care se ocupă de rachetele balistice, în niciun caz că la Deveselu avem avem rachete. E puţin probabil că eu să nu ştiu ce adăpostim la Deveselu, să nu ştiu că acolo sunt rachetele interceptoare şi în ce mod funcţionează scutul de la Deveselu. A fost doar o greşeală de înţelegere, de comunicare în cel mai rău caz, dar în niciun caz nu aş putea vreodată afirmă că la Deveselu avem rachete balistice”, potrivit Mediafax.

1 COMENTARIU

  1. Corect . Are perfecta dreptate . Eu l-as numi ministru in aceasta functie, pe insusi domnul Basescu , ca mult mai priceput ar fi …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here