Cupluri celebre şi mai puţin cunoscute caracterizate de acelaşi element: neconformitatea. Pe unele cupluri le ştim din seriale celebre sau de la TV, în timp ce poate pe altele le întâlnim pe stradă.

Totuşi, cu cât ceva este mai notoriu, cu atât ajunge, în timp, să fie şi normalizat iar cuplurile mai puţin standard merită să fie privite cu acelaşi respect ca cele care respectă norma societăţii. Departe de a fi banale, cuplurile „speciale” sunt ca şi cele tipice, doar că întâmpină uneori diferite provocări.

Thor Björnsson – „Muntele” Din Game of Thrones şi soţia sa, Kelsey Morgan

Ahmed Muhamed Dore şi Safia Abdulleh

​Nu, nu este vorba despre un bunic şi nepoata sa ci despre un cuplu. Bărbatul somalez avea 112 azi când s-a căsătorit cu Sofia, în vârsta de doar 17 ani, aceasta devenind a şasea soţie. Bărbatul are peste 13 copii, trei dintre ei deja decedând. Cel mai în vârstă copil al său are peste 80 de ani.

Anton Kraft şi China Bell

Dwarfism-ul nu te împiedică să iubeşti sau să fii iubit/ă. La fel şi identitatea de gen. Anton are dwarfism iar China este persoană transgender, iar împreună sunt un cuplu care (ne) inspiră.

Sean Stephenson şi Mindie Kniss

Sean este un terapeut din Statele Unite, autor şi speaker motivaţional. S-a născut cu o afecţiune rară. prin urmare, oasele sale sunt extrem de fragile şi se poate deplasa doar într-un fotoliu rulant. Soţia lui, Mindie, nu are vreo problemă de sănătate. Ce este interesant este că dizabilitatea nu împiedică funcţionalitatea unui cuplu, dacă partenerii se acceptă şi se preţuiesc. Mindie a declarat, recent, că Sean este extrem de activ sexual şi au o viaţă intimă minunată.

Ben Brown şi Jenna Bentley

Jenna (31 ani) este supermodel iar Ben (46 ani) este om de afaceri. Contrar diferenţei de vârstă dintre ei şi a criticilor, cuplul a rezistat testului timpului.

Florin Buhuceanu şi Victor Ciobotaru

Florin şi Victor sunt împreună de mulţi ani. Împreună fac activism pentru drepturile omului şi luptă împotriva prejudecăţilor despre cuplurile de acelaşi sex. În societatea românească, ei sunt poate un model de curaj pentru alte cupluri gay şi inspiraţie pentru celelalte.

Peter Dinklage şi Erica Schmidt

Actorul din Game of Thrones şi soţia sa au împreună doi copii. Faptul că Peter are dwarfism nu l-a împiedicat să devină o figură celebră şi extrem de apreciată de fanii săi. Lista ar putea continua cu nume celebre şi mai puţin, dar la fel de inedite. Luna iubirii ne poate învăţa ca dragostea este diferită, întocmai ca şi persoanele. Cuplurile inedite merită la fel de mult respect şi poate puţin mai multă apreciere pentru faptul că se vulnerabilizează apărând în public, într-o lume care pare momentan să pună accentul pe o „normalitate” diformă, incompletă. Dar cum iubirea schimbă totul, avem speranţa că şi prejudecăţile vor dispărea în timp.

Citește și: Top 10 cei mai căutați români de poliție, Gregorian Bivolaru este încă pe listă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.