om dupa gratii

Bistrițeanul acuzat de proxenetism și violență în familie, arestat preventiv marți, este recidivist. Acesta are la activ două condamnări pentru furt calificat, tâlhărie și tâhărie calificată și de fiecare dată a ieșit mai repede de după gratii. Ultima dată a fost liberat în baza recursului compensatoriu.

În baza art. 226 Cod procedură penală, rap. la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, rap. la art. 202 Cod procedură penală: Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa în dosar nr. 590/P/2020, ca fiind întemeiată şi, în consecinţă, dispune arestarea preventivă a inculpatului XX, cu antecedente penale (recidivist postexecutoriu), pentru săvârşirea infracțiunilor de proxenetism, prev. de art. 213 alin. 1 şi 2 Cpen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. si violentă in familie, prev. de art.199 alin.1 rap. la art.193 alin.2 C.pen., ambele cu aplicare art.41 alin.1 si în condiţiile art.38 alin.1 C.pen., pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 03.03.2020 si până la data de 01.04.2020, inclusiv. Dispune emiterea, în mod corespunzător, a mandatelor de arestare preventivă pentru inculpat. (…). Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare„, este deciza judecătorului de drepturi și libertăți de la Judecătoria Bistrița.

Decizia nu este defintivă și a fost contestată deja de tânăr la Tribunalul Bistrița-Năsăud. 

Bistrițeanul, așa cum se poate observa și din soluția pe scurt a deciziei de arestare preventivă, este recidivist. Acesta are la activ trei condamnări. Prima dată a fost condamnat în 2010, pe când era minor, la  2 ani și 6 luni de închisoare, de unde a ieșit în 2011, cu un rest neexecutat de 220 zile închisoare, după ce anterior a mai fost sancționat cu amendă administrativă.

A doua condamnare a venit în 2012, pentru tâlhărie, când a primit o pedeapsă de 3 ani închisoare, în care i-a fost inclus și restul neexecutat din pedeapsa primită în 2010. A fost liberat condiționat în toamna anului 2014, cu un reste neexecutat de 275 de zile.

A treia oară a fost condamnat în 2016, la 4 ani, 11 luni și 25 zile de închisoare, pentru o faptă de complicitate la furt calificat, 3 fapte de furt calificat și două fapte de tâlhărie calificată, infracțiuni comise în perioada 2012 – 2015, deci înainte și după cea de a doua condamnare. De data aceasta a stat după gratii până în 2019, când a fost eliberat în baza recursului compensatoriu, bistrițeanul beneficiind de o reducere de 150 de zile pentru executarea pedepsei în condiții necorespunzătoare în penitenciarul Gherla.

De menționat că, de fiecare dată când a fost condamnat, tânărul și-a regretat faptele comise, dar nimic nu l-a oprit să comită infracțiuni după eliberare. Dacă anterior acesta a fost condamnat pentru infracțiuni de furt, furt calificat și tâlhărie calificată, acum se pare că bistrițeanul ajuns la vârsta de 26 de ani, s-a reprofilat, el fiind acuzat de procurori de prostituție după ce și-a obligat concubina să practice sex pe bani. Ba mai mult, a și bătut-o.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here