incendiu bistrita

În cursul zilei de 25 februarie, pompierii tulceni, împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență, au intervenit pentru a limita și stinge focul care a distrus peste 110 hectare de teren cu vegetație uscată, în apropierea localității Dunăvățul de Jos. Pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” din județul Tulcea au intervenit atât pe uscat, cu autospeciala de intervenție, cât și pe apă, cu o ambarcațiune, pentru a limita extinderea flăcărilor și a le stinge.

Salvatorii din cadrul Stației de Pompieri Babadag au intervenit, de asemenea, la două incendii care puteau pune în pericol obiective economice în Sarichioi și Zebil. Pagubele au fost limitate la aproximativ 10 hectare de vegetație uscată și stuf, datorită intervenției rapide a acestora și a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Sarichioi.

Toate incendiile au fost, probabil, cauzate de focul deschis în spații deschise. Pompierii tulceni avertizează din nou cetățenii să fie responsabili, deoarece incendierea suprafețelor de teren de vegetație uscată și palustră este interzisă, iar riscul ca aceste incendii să se răspândească este mare și crește proporțional cu puterea vântului. De asemenea, incendierea suprafețelor agricole este interzisă, iar sancțiunile prevăzute de lege sunt mari și pot ajunge chiar și la oprirea plății subvențiilor de către APIA.

Citește și: Mii de locuitori din Alba au rămas fără curent electric din cauza zăpezii

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.