Peste 6.500 de consumatori din Alba, din zona Munților Apuseni au rămas fără curent electric începând de duminică dimineața. În total este vorba despre zeci de localități: sate și cătune răspândite pe distanțe mari.

Alimentarea cu electricitate s-a întrerupt din cauza copacilor care s-au prăbușit peste liniile de curent. În multe situații, liniile traversează zone împădurite. Munții Apuseni sunt sub avertizare de cod portocaliu de ninsori și vânt până duminică.

”La Mogoș nu este curent electric de la ora 4 dimineața. În satul Ghioncani, mai multe fire sunt căzute în urma ninsorii abundente. Din cauza lipsei electricității nu există nici semnal la rețelele de telefonie mobilă. Sperăm să vină cei de la Electrica” a spus un locuitor din zonă.

Potrivit directorului SDEE Transilvania Sud, Marius Ceteraș, aproximativ 12 formații sunt în teren de multe ore pentru a remedia problemele, dar a adăugat că acest lucru durează pentru că suprafața de intervenție este foarte mare.

La rândul lor, reprezentanții Instituției Prefectului Alba au transmis că la nivelul județului sunt 13 linii de medie tensiune afectate, 112 puncte de transformare nealimentare și 6.565 de utilizatori nealimentați cu energie electrică.

Pe drumurile naționale și județene nu sunt blocaje, se acționează preventiv cu utilaje de deszăpezire, în special în zonele montane.

Autoritățile locale au convocat grupa operativă a ISU Alba și a fost convocat Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.