Stelian Dolha, prim-vicepreședinte al PNL Bistrița-Năsăud, va fi noul prefect al județului Bistrița-Năsăud. Potrivit surselor Gazeta de Bistrița, acesta s-ar afla în drum spre București pentru a primi instruirea necesară. Numirea oficială va avea loc în ședința Guverului de marți, programată pentru ora 15.00. Stelian Dolha va lua locul lui prefectului Ovidiu Frenț.

Stelian Dolha a deținut funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud (iunie – decembrie 2012), apoi deputat din partea PNL ( decembrie 2012 – decembrie 2016), iar la alegerile locale din 2016 a candidat pentru fotoliul de primar al municipiului Bistrița. În 2013, Stelian Dolha a fost ales președinte al PNL Bistrița-Năsăud, funcție pe care a împărțit-o după fuziunea PNL cu PDL cu lideri PDL, printre care și Ioan Oltean, , până în martie 2017, când liberalii bistrițeni și-au ales o nouă conducere.

Potrivit declarație de avere completată de liberalul bistrițean la final de mandat de parlamentar, în decembrie 2016, Stelian Dolha deținea aproape 2.300 mp de teren intravilan, 370 mp de pădure (titular firma la care Dolha este asociat majoritar), două case de locuit (parte din locuință având titular firma la care este asociat) și două apartamente. Potrivit aceluiași document completat în 2012, Dolha avea datorii în valoare de 39.500 euro și 30.000 lei de pe urma unor împrumuturi bancare și de la persoane fizice.

După ce nu a mai deținut nicio funcție publică, liberalul bistrițean a revenit în mediul privat.

Stelian Dolha (n. în 19.04.1970, în localitatea Braniștea) este absolvent al liceului din Beclean şi al Facultăţii de Sociologie, Jurnalism și Filozofie din cadrul Universității „Avram Iancu” din Cluj-Napoca.

Informația legată de numirea lui Stelian Dolha în funcția de prefect al județului Bistrița-Năsăud a fost confirmată pentru Gazeta de Bistrița, de președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc.

Confirm informația că Stelian Dolha a fost desemnat pentru funcția de prefect al județului„, a afirmat Turc.

Tot în ședința de Guvern de astăzi, va fi numit, cel mai probabil, și un nou subprefect, însă deocamdată nu a fost vehiculat niciun nume din cadrul liberalilor bistrițeni. Funcția este deținută momentan de Ciprian Ceclan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here