Opțiunea de Health a smartwatch-ului care îți urmărește bătăile inimii ar putea să te anunțe dacă ai fost infectat cu coronavirus chiar înainte de apariția simptomelor. Conform studiilor, cercetători au observat ca, odată cu infectarea, ritmul cardiac suferă mici modificări.

Mai multe studii ştiințifice realizate în ultimul an au ajuns la aceeași concluzie: smartwatch-urile actuale pot depista COVID-19 cu suficient timp înainte pentru a ajuta la limitarea răspândirii.

Apple Watch poate depista micile modificări ale ritmului inimii provocate de noul coronavirus cu o săptămână înainte ca pacientul să simtă primele simptome, conform cercetătorilor de la Mount Sinai.

297 de persoane cu activitatea in domeniul sanatatii au luat parte la studiu in perioada 29 aprilie – 29 septembrie 2020. Fiecare a purtat cate un Apple Watch care avea instalat o aplicatie speciala ce masura ritmul cardiac.

Un studiu similar, realizat de Universitatea Stanford, a descoperit că mai multe smartwatch-uri, printre care unele produse de Apple, Garmin şi Fitbit, au scos în evidenţă că 81% din pacienţii testaţi pozitiv au avut acelaşi tip de modificări ale ritmului cardiac cu până la 9 zile şi jumătate înainte de apariţia simptomelor.

Este esential sa depistam cat mai repede virusul pentru a combate transimiterea lui din timp, si se pare ca smartwatch-ul ne-ar putea veni in ajutor mai mult decat ne vine in viata de zi cu zi.

Acum că studiile au scos la iveală acest lucru şi dacă este, într-adevăr, doar o chestiune de dezvoltare a unei aplicaţii care să urmărească indicatorii necesari, care există deja separat, este posibil ca în următoarele luni să vedem un mare număr de smartwatch-uri care să se promoveze pe baza acestei funcţii.

Sursa – News.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.