Dorin Dobra, senatorul de Bistriţa al USL şi profesorul de ştiinţe sociale, în ultima perioadă s-a evidenţiat prin atacuri de gherilă asupra colegilor de partid, proiecte fantastice de dezvoltare a judeţului şi lipsă de coloană vertebrală în asumarea propriilor declaraţii, cum este cazul Roşia Montană.

De curând, Dobra iese la rampă cu o nouă achiziţie: un Mercedes Benz de peste un MILIARD, model E Klasse coupe, cu motor 2.2 CDI, 200 CP, fabricaţie 2009.

 

 

 

Bijuteria nemţească a fost cumpărată la câteva luni de muncă asiduă în Senatul României. Dobra şi-a luat Merţanul la sfârşitul verii, din Germania, direct din expoziţie. Pentru maşinuţa de lux, Dobra a girat cu salariul de parlamentar şi s-a împrumutat  cu 65.000 de lei din bancă şi cu 5.000 de euro de la o persoană fizică. Sumele apar în ultima declaraţie de avere a liberalului, depusă la senatul României.

 

Ba e albă, ba e neagră

 

În timpul vacanţei parlamentare, Dobra a făcut două deplasări importante: una în Germania de unde şi-a luat Mercedesul şi una la Roşia Montană. Parlamentarul este secretarul comisiei permanente comune a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru relaţia cu UNESCO, din care mai fac parte, printre alţii, senatorul PDL Traian Igaş – preşedinte, senatorul PSD Gabriela Firea – vicepreşedinte, deputaţii PDL Raluca Turcan şi Theodor Paleologu, deputatul PSD Mădălin Voicu.

În calitate de secretar al comisiei parlamentare pentru relaţia cu UNESCO, Dobra s-a deplasat la Roşia Montană şi s-a declarat “pentru” acest proiect. S-a pozat pe muntele cu aur, alături de Gabriela Firea şi Raluca Turcan şi s-a lăudat cu poza pe unde a apucat. La întoarcere, Dobra a susţinut public iniţiativa Gold Corporation, dar când a văzut că e riscant din punct de vedere electoral, nu a mai abordat acest subiect în spaţiul public. Ba mai mult, la izbucnirea manifestaţiilor de stradă, senatorul de Bistriţa a evitat elegant o întâlnire cu protestatarii din oraş şi s-a dezis de propriile sale declaraţii.

Acum, senatorul o scaldă şi evită subiectul, deoarece i-ar afecta imaginea de “dom’ profesor”, mai ales că Dobra a fost susţinut în campania electorală de tinerii bistriţeni care acum ies în stradă şi protestează împotriva Gold Corporation.

 

Nu comentează falsurile

 

Dorin Dobra a mai făcut anumite omisiuni în declarațiile sale de avere care pot fi interpretate și ca falsuri. Mai precis, el a spus că a luat un împrumut de 5.000 de euro de la o persoană fără să treacă numele persoanei. Conform oficialilor ANI completarea acelei rubrici cu numele instituției sau a persoanei este obligatorie. De altfel, Dobra are credite de 220.000 de lei și 5.000 de euro, iar anul trecut a avut cumulat împreună cu nevasta sa venituri de 4.300 de lei pe lună. Acest lucru ridică iarăși semne de întrebare asupra gradului său de îndatorare, mai ales că băncile nu oferă credite atât de mari unor persoane care nu au venituri care să și susțină aceste împrumuturi. Acest lucru ar putea fi cercetat de conducerea BRD, care ar putea să cerceteze dacă creditul oferit senatorului a fost unul acordat pe merit sau nu. Dobra a fost chestionat de Gazeta de Bistrița în legătură cu aceste posibile falsuri din declarația sa de avere, în schimb nu a vrut să comenteze, stipulând că nu discută astfel de chestiuni pe telefon. El motivează că averea sa nu poate fi discutată pe telefon.

 

 

Dobra încasează salarii din toate poziţiile

 

La origine, Dobra este un bugetar de lux, cu 4 locuri de muncă în ultimul an fiscal. În 2012, acesta a fost consilierul deputatului Ioan Ţintean şi a încasat 6.500 de lei. În aceeaşi perioadă a fost profesor la Liceul Electrotehnic şi a înhăţat 3.000 de lei. În timpul liber a mai încasat pe altă filieră 7.500 de lei ca şi profesor la extensia din Bistriţa a “Universităţii Babeş Bolyai”. La toate acestea se adaugă venitul de senator de aproximativ 2.000 de lei, aferent primei luni de parlamentar. Venitul pe 2012 este rotunjit cu 40.000 de lei bani încasaţi ca bursă de cercetare postdoctorală POSDRU.

În perioada 2009 – 2010, Dobra a fost consilier de imagine al Primăriei Miceştii de Câmpie şi a încasat vreo 8.000 de lei pe an pentru serviciile sale. Fără scrupule, Dobra a căpuşat cea mai săracă primărie din judeţ vreme de doi ani.

 

Dobra, ţinut în braţe de BARONII ASFALTULUI?

 

Constant, Dorin Dobra îşi atacă public membri de partid, aparent fără motiv. Senatorul s-a luat de Andrei Rusu directorul LDP şi a zis că societatea pe care o conduce face lucrări de mântuială şi vrea societatea afară din sistem. Rusu l-a mirosit şi crede că în spatele senatorului sunt BARONII ASFALTULUI iar Dobra face joc dublu şi lobby pentru aceştia:

“… cred că  în spatele lor se află interesele unor firme private, care , de cinci ,şase ani, din tăietori de lemne au ajuns (sau aşa se cred),  mari constructori de drumuri,  sau ale unor constructori de “mucava” care au firmele în insolvenţă datoriă incapacităţii managerial”  drept la replică trimis de Andrei Rusu imediat ce a fost atacat de Dorin Dobra.

Proaspăt deţinător al unui bolid Mercedes, în Parlament s-a opus iniţiativei legale, de acordare a unui ajutor de 500 de lei pentru nou-născuţi.

“n-aş vrea, domnule preşedinte, ca în fiecare marţi-dimineaţă, în urma unei propuneri de acest tip, toată săptămâna, presa să ne toace că n-am vrut să dăm 2 sau 3 sau 8 sau 20 de lei copilaşilor, mămicilor şi mai ştiu eu cui” – declaraţia din plen a senatorului Dorin Dobra, imediat ce a votat împotriva acestei iniţiative. În consecinţă, propunerea  privind acordarea de ajutor financiar pentru nou-născuti (L184/2013) a fost respinsă.

 

Visul de toamnă al senatorului Dobra: şefia PNL Bistriţa

 

Senatorul a avut parte de un an de vis în care toate i s-au îndeplinit: are imunitate parlamentară, şi-a schimbat maşina, e favorit pentru şefia Organizaţiei Municipale. Merţanul îi completează imaginea de senator fatal, dar  cu-adevărat Dobra spune doar lucruri trăsnite şi după ce e luat la unşpe metri de seniorii din PNL se fofilează şi abandonează subiectul. E bărbat doar în Merţan şi poate cel mai inconsecvent parlamentar al noii-generaţii.

Toamna aceasta, Dorin Dobra va candida pentru şefia filialei municipale a PNL. După cum a declarat, actualul preşedinte, Gelu Muthi va face un pas în spate şi va preda ştacheta organizaţiei. Alegerile vor avea loc la începutul lunii octombrie şi cel mai probabil Dobra va intra singur în cursă. Tocmai de aici şi prudenţa în declaraţii care ar putea să-l coste din punct de vedere electoral. Dar, după cum ne-a obişnuit, cu siguranţă Dobra va spurca tot ce prinde în cale, imediat ce va lua şefia organizaţiei municipale şi se va dezice de toţi cei care l-au promovat şi susţinut…

 

Cosmin Botezat

Tiberiu Hrihorciuc

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.