Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat pe data de 16 august, că va avea loc o întâlnire a coaliției de guvernare. În cadrul acesteia, punctul central al discuției va fi găsirea soluțiilor cele mai bune pentru prețurile la energie.

Marcel Ciolacu a explicat care vor fi temele de discuție în ședința de coaliție care va avea loc astăzi, 16 august, începând cu ora 14:oo. „Cred că prioritatea unu e să găsim soluțiile cele mai bune pentru prețurile la energie. Mai mult ca sigur că azi vom avea o întâlnire”, a precizat Ciolacu.

În plus, liderul PSD a mai spus că ministrul Energiei trebuie să dea explicații de ce statul român dă certificate verzi pentru energie verde care apoi este exportată. Pe de altă parte, Marcel Ciolacu a respins existența unor tensiuni în coaliție. Ciolacu și-a motivat absența de la ceremoniile de Ziua Marinei de la Constanța prin faptul că a avut alt program.

Declarațiile lui Marcel Ciolacu despre criza energetică

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă susținută pe 12 august, despre criza energetică din România. El a precizat ce măsuri ar trebui impuse în contextul crizelor energiei și a gazelor naturale. De asemenea, politicianul a dat vina pe guvernarea PNL pentru situația din prezent, arătând că liberalizare prețurilor la energie s-a făcut haotic și fără instrumente.

„Marea componentă a crizei energetice nu ține de România. Cu adevărat, din inflație, cel mai mult a fost influențată de creșterile… Noi avem o ordonanță de urgență care funcționează și a limitat și la consumatorul vulnerabil: 0,68 și 8. Suntem singurul stat european care ne-am dus și către mediul de afaceri cu aceste facilități. Sunt ferm convins că totul este perfectibil. Cum s-a ajuns știu și eu știți și dumneavoastră, a fost o guvernare de dreapta care a dorit să liberalizeze prețurile, lucru de aplaudat, dar nu în acest mod haotic și fără instrumente”, a explicat Marcel Ciolacu.

Mai mult decât atât, liderul PSD a subliniat că a fost o greșeală vânzarea întregii cantități de energie produsă în anul curent. De asemenea, nu există soluții pe termen scurt pentru a rezolva această problemă. Marcel Ciolacu a mai spus, însă, că se prefigurează o serie de modificări legislative pentru ca pe viitor lucrurile să fie clarificate.

Citește și: Ițele din spatele afacerii care l-a creditat pe directorul SRI încercate de procurorii de la DNA și DIICOT

Sursa: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.