Se discută sesizările făcute de USR cu privire la hotărârea luată de Camera Deputaților

39

CCR discută, miercuri, sesizările USR cu privire la hotărârile prin care Senatul, respectiv Camera Deputaţilor i-au numit pe Cristian Deliorga şi Gheorghe Stan în funcţia de judecător la CCR.

Reprezentanţii USR au depus, la jumătatea lunii mai, la CCR o contestaţie referitoare la numirea celor doi magistraţi în funcţia de judecător constituţional.

În privinţa lui Gheorghe Stan, actualul şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, USR reclamă incompatibilitatea acestuia, dar şi lipsa de anvergură profesională.

„Din momentul numirii, prin hotărâre a Camerei Deputaţilor, şi momentul publicării în Monitorul Oficial a acestei hotărâri, domnul procuror nu şi-a prezentat demisia, ceea ce i-a permis ulterior să efectueze anumite acte procesuale, în condiţiile în care a fost numit judecător la CCR. Nu poţi fi, în acelaşi timp, şi judecător şi procuror. (…) O altă chestiune – nu a fost respectată condiţia referitoare la înalta pregătire profesională. Am avut un set de întrebări în Camera Deputaţilor şi în Comisia juridică, domnul Gheorghe Stan fie a răspuns greşit, fie nu a răspuns la aceste întrebări. În afară de aceasta, CV-ul dumnealui nu este unul care să ne facă să concluzionăm că are o înaltă pregătire profesională, o anvergură de judecător la CCR. De asemenea, toate actele pe care le-a îndeplinit în calitate de şef al Secţiei speciale, în ultima perioadă, au demonstrat că nu îndeplineşte acea condiţie referitoare la independenţa pe care ar trebui să o manifeste un judecător la CCR, chiar şi faţă de cei care l-au numit”, a explicat deputatul USR Stelian Ion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here