Scuzele ministrului Agriculturii în urma comparaţiei total nepotrivită pe care a realizat-o

78

Ministrul Agriculturii, Petre Daea a spus că porcii infestaţi cu pestă porcină africană sunt ucişi ca la Auschwitz, acesta a făcut o comparaţie nepotrivită prin exemplul adus în discuţie. În urma celor spuse, ministrul şi-a exprimat scuzele public.

 

Ministrul Agriculturii a ţinut să îşi ceară scuze public pentru cele prezentate în cadrul emisiunii televizate, se arată într-un comunicat al Ministerului agriculturii și dezvoltării rurale.

„Îmi declar respectul pentru toți membrii comunității evreiești și fac precizarea că am vrut să prezint situația deosebit de grea cu care se confruntă în această perioadă crescătorii de porci din cauza pestei porcine africane. În sufletul meu este foarte multă durere, am vrut doar să descriu momentele îngrozitoare cu care se confruntă atât fermierii noștri, cât și cei care gestionează această criză. Doamne ferește, nu am jignit pe nimeni în viața mea, îmi iubesc semenii, am exprimat doar durerea sufletească și sper să fiu înțeles!”, a a spus Petre Daea, potrivit comunicatului citat, conform Digi 24.

Petre Daea a spus pentru o emisiune TV, că porcii infestaţi cu pesta porcină trebuie incineraţi. Totodată, acesta a făcut o comparaţie nepotrivită între sacrificatul porcilor şi tragediile din Holocaust  Nu există antidot, nu există vaccin, nu există medicamente, singura metodă este sacrificarea. Porcii se incinerează, este o muncă extraordinară. Acolo este ca la Auschwitz. Efective de porci care se asomează, trec în partea cealaltă şi se pun pe foc, o fac medicii veterinari care sunt la limita rezistenţei, să stai cu 2000-3000 de porci care trebuie sacrificaţi zilnic”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here