Foto: Inquam Photos / George Călin

Ieri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a cerut tuturor unităților de învățământ să reactualizeze situațiile privind dotarea elevilor și a profesorilor cu dispozitive electronice, conectate la internet, astfel încât cursurile online să poată fi susținute.

”Este esenţială o radiografie reală a momentului în sistemul de învăţământ precum şi o informare corectă şi completă din perspectiva educaţiei pentru sănătate/campaniei de vaccinare”, a transmis ministrul.

În perspectiva încheierii semestrului I, Ministerul Educaţiei dispune către toate unităţile de învăţământ, prin intermediul inspectoratelor şcolare, reactualizarea datelor privind dotarea cu echipamente şi conectarea la internet a elevilor, ca urmare a programelor derulate de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării prin HG 370/2020 ”Şcoala de acasă”, HG 756/2020, OUG 144/2020, precum şi prin intervenţii realizate la nivel local, scrie presa națională.

În plus, şcolile trebuie să trimită date despre modul de acoperire cu personal calificat şi procentul de acoperire cu personal necalificat a catedrelor/normelor didactice eliberate prin pensionare în timpul anului şcolar 2020-2021, potrivit stiripesurse.ro.

”După finalizarea acestui proces, unităţile şcolare vor identifica şi raporta, până la 11 ianuarie 2021, numarul elevilor aflati în situaţie de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, în vederea stabilirii planului de intervenţie personalizata pentru evitarea abandonului şcolar cauzat de dificultăţile derulării procesului de învăţământ în sistem online”, a transmis Ministerul Educaţiei.

De asemenea, în vederea informării corecte a personalului din învăţământ cu privire la campania naţională de vaccinare, precum şi în sprijinul încurajării vaccinării, Ministerul Educaţiei va solicita tuturor şcolilor, inspectoratelor şcolare şi universităţilor publicarea pe pagina web proprie a linkului către Platforma naţională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here