Procurorul special american Robert Mueller și-a încheiat oficial ancheta privind ingerințele Rusiei în alegerile prezidențiale din Statele Unite, care au avut loc în 2016, relatează site-ul postului CNN, potrivit Mediafax.

Raportul elaborat de echipa lui Mueller a fost trimit procurorului general William Barr, a informat vineri Departamentul de Justiție.

Biroul Federal pentru Investigaţii (FBI), Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor anchetează cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi presupuse contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi, iar procurorul special Robert Mueller coordonează investigaţiile.

Cel puţin trei membri ai fostei echipe de campanie electorală a preşedintelui Donald Trump – Paul Manafort, Rick Gates, George Papadopolous – au fost inculpaţi în investigaţia din SUA privind ingerinţele Rusiei.

Administrația de la Moscova a negat orice implicare în alegerile prezidențiale din Statele Unite din 2016. De asemenea, președintele american

Donald Trump a transmis în mai multe rânduri că nu este implicat în nicio afacere cu Rusia și a catalogat investigația drept o „vânătoare de vrăjitoare”.

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că este de părere că raportul procurorului special Robert Mueller, privind ingerințele electorale ruse și presupuse contacte între apropiaţi ai lui Trump şi oficiali ruşi, ar trebui făcut public, deși consideră „ridicolă” chiar existența acestui raport.

„Permiteți oamenilor să-l vadă”, a declarat Trump când a fost întrebat despre raportul Mueller, adăugând: „Să vedem dacă este sau nu legitim”, informează postul Fox News.

Președintele a mai afirmat că personal abia așteaptă să citească concluziile raportului, însă a contestat faptul că procurorul Mueller a fost împuternicit să elaboreze acest raport.

„Tocmai am câștigat una dintre cele mai importante alegeri din din istoria acestei țări. … Și acum, cineva care niciodată nu a obținut un vot, scrie un raport?”, a afirmat Trump, completând: „Așa că, explicați asta deoarece alegătorii mei nu înțeleg. Și nici eu nu înțeleg”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here