Secretarul general al social-democraților, Paul Stănescu, a anunțat că nu are emoții cu privire la rotativa guvernamentală din mai, precizând că o încălcare a protocolului ar duce la o criză politică.

„Nu avem nicio emoție cu privire la rotația guvernamentală și la desemnarea lui Marcel Ciolacu ca premier. Acest protocol și respectarea lui au asigurat o guvernare bună, până acum, protecție pentru persoanele vulnerabile și stabilitate economică pentru mediul de afaceri. Eu cred că președintele Klaus Iohannis nu va intra într-un joc iresponsabil, în acest context regional și internațional instabil”, a declarat Stănescu.

Secretarul general al PSD a mai spus că partidul condus de Marcel Ciolacu lucrează la un program de guvernare optimizat, iar PNL trebuie să înțeleagă faptul că este nevoie de o guvernare stabilă, cel puțin pe termen mediu.

Lucrăm la un program de guvernare optimizat, bazat pe ce a mers bine în ultimul an, dar și pe corectarea unor erori, și cel mai important este faptul că avem destulă treabă până la rotație, care se va întâmpla abia peste câteva luni bune.

„Și cred că, în ciuda unor probleme, fie legate de anumiți miniștri, fie de unele programe guvernamentale, pe care putem să le tranșăm în coaliție, ca și până acum, vom merge mai departe. Trebuie să ne concentrăm acum pe prioritățile pe termen scurt, care sunt legate de PNRR și de cererile de plată numărul 2 și 3 și, evident, de îndeplinirea integrală a țintelor și jaloanelor. Cred că despre asta trebuie să discutăm mai mult, nu despre rotație, care este clar reglementată într-un acord politic. Cine va băga bețe în roate va răspunde în mod cert atât politic, cât și electoral”, a conchis Paul Stănescu.

Citește și: Ioan Turc: Municipalitatea a crescut sumele alocate din bugetul local pentru sport

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.