Un năsăudean a fost trimis în judecată în urmă cu doi ani pentru trafic de persoane, trafic de minori, deținere de droguri de risc pentru consum propriu, spălare de bani, violență în familie, amenințare, furt între soți și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Dosarul a fost constituit de procurori în 2019, însă Beblea Florin a fost săltat de procurorii DIICOT abia 2 ani mai târziu, în urma unor percheziții efectuate la domiciliul acestuia.

“La data de 05.12.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism și deținere de droguri de risc, pentru consum propriu.

În cauză s-a reținut faptul că, inculpatul a recrutat un număr de 3 persoane vătămate pe care le-a transportat, adăpostit și determinat să practice prostituția, în diverse locații din România, dar și în cluburi din Austria, reușind să obțină astfel peste 700.000 de euro.

La data de 05.12.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Bistrița-Năsăud au efectuat un număr de 2 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate sumele de 1.000 euro și 3.000 lei, precum și un borcan ce conținea muguri de cannabis.

În cursul zilei de astăzi, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Bistrița-Năsăud cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Bistrița-Năsăud și Poliției Orașului Năsăud.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

În cadrul audierilor, persoanele vătămate au beneficiat consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de Procedură Penală”, comunicau în data de 6 iunie 2021, procurorii DIICOT Bistrița-Năsăud, zi în care de altfel Beblea Florin a fost arestat preventiv.

În prezent, bărbatul este în arest la domiciliu.

S-a ocupat de furturi, apoi s-a făcut proxenet

Procurorii spun că, începând cu 2010, Beblea  nu a avut un loc de muncă, astfel că nu a obținut venituri impozabile. Cu toate acestea, bărbatul a reușit să cumpere o casă în Năsăud, pe care ar fi dat câteva zeci de mii de euro.

Anterior, în perioada 2007 – 2009, Beblea a fost condamnat în Germania pentru comiterea unor furturi, iar din 2011 a început să recruteze tinere care să se prostitueze pentru el și astfel să obțină venituri consistente de bani. Printre victime se numără chiar și fost sa parteneră de viață.

“În perioada 2007 – 2009, inculpatul Beblea a fost condamnat pentru comiterea unor infracțiuni de furt în Germania, iar din anul 2011, întrevăzând că poate obține sume mari din exploatarea sexuală a unor persoane de sex feminin din practicarea prostituției în Austria, dar și în alte țări din vestul Europei, a început să recruteze persoane aflate în dificultate, care nu aveau venituri și care nu aveau nici locuință, le găzduia, iar apoi sub pretextul oferirii unui loc de muncă în străinătate le asigura transportul și în perioada de început și cazarea în Austria, percepând venituri din practicarea prostituției.

În unele cazuri, inculpatul Beblea Florin le inducea ideea că ar fi îndrăgostit de ele, iar pentru continuarea activității infracționale a persoanelor exploatate, inculpatul Beblea Florin folosea metode variate, agresiuni, amenințări, șantajarea persoanelor vătămate că va da în vileag activitatea persoanelor vătămate, etc.”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Pe lângă faptul că se ocupa și de furturi pe teritoriul Austriei, procurorii spun că Beblea achiziționa autoturisme, dar și alte bunuri pentru a le revinde și astfel să disimuleze sumele de bani provenite din exploatarea sexuală. Totodată, anchetatorii au constatat că bărbatul era implicat și în traficul de droguri.

“În același timp inculpatul continua să sustragă bunuri din Austria, să achiziționeze autoturisme în scop de revânzare, în acest mod inculpatul ascunzând originea sumelor primite din exploatarea sexuală a persoanelor vătămate.

O altă activitate adiacentă furturilor desfășurată de inculpat era de a achiziționa bunuri sustrase din străinătate și de a le revinde, împrejurare constatată și la percheziția domiciliară când au fost găsite un număr mare de scule în casa percheziționată și care erau oferite spre vânzare pe anunțuri publicitare.

De altfel, în anul 2017, inculpatul Beblea Florin a și fost condamnat la 8 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de tăinuire. Astfel, inculpatul Beblea Florin obținea venituri substanțiale din exploatarea persoanelor vătămate nu a reușit să acumuleze niciodată sume mari de bani întrucât avea patima jocurilor de noroc la aparatele din baruri, unde cheltuia cu nonșalanță sume mari de bani lăudându-se celor prezenți că nu-și face probleme că are femei care câștigă pentru el.

De asemenea, din datele de anchetă, rezultă că inculpatul avea preocupări și pe linia traficului de droguri (…), unde din convorbirile telefonice rezultă că urmăreau transporturile de droguri folosind GPS, după care sustrăgeau cantități de droguri de ordinul kilogramelor”, arată procurorii DIICOT în rechizitoriu.

“Meserie” bănoasă

Începând cu 2011, năsăudeanul a început să propună unor tinere să practice prostituția pentru el.

“Debutul activității de proxenetism și trafic de persoane pentru inculpatul Beblea Florin a avut loc la începutul anului 2011, când i-a propus martorei XX pe care a cunoscut-o de mai mult timp să meargă cu el în Austria și să practice prostituția, întrucât poate câștiga sume mari de bani.

La începutul anului 2011, timp de 3 luni martora XX a practicat prostituția într-un club situat în (…), Sechshauser Straβe 12, District 15 – posibil cu denumirea (…) Studio, al cărui patron era cunoscut sub apelativul ”(…)”, era de origine sârbă (…), perioadă în care a obținut câte 15.000 de euro într-o lună.

În această perioadă inculpatul Beblea Florin a locuit cu martora XX și se gospodărea cu aceasta. În condițiile în care inculpatul Beblea Florin nu lucra nimic, în condițiile în care a cheltuit majoritatea sumelor obținute de martora XX, la jocuri de noroc, cunoscute cu denumirea de ”păcănele” aceasta a întrerupt relația cu inculpatul.

Din practicarea prostituției de către martora XX, inculpatul Beblea Florin a obținut cel puțin 35.000 de euro.

A mai profitat de încă două tinere

În același an, 2011, toamna, Beblea a recrutat încă o tânără pe care, sub amenințare și șantaj, a dus-o în Austria să se prostitueze pentru el, iar în 2012 a mai racolat o fată.

“Din cercetările efectuate s-a stabilit că în cursul lunii octombrie 2011, inculpatul Beblea Florin a recrutat-o pe persoana vătămată AA, în vederea exploatării sexuale a acesteia, prin inducere în eroare, prin promisiuni de angajare la o pizzerie din Austria, după care a exploatat-o sexual, obținând sume de bani din practicarea prostituției de către aceasta, obligând-o prin constrângere, prin violență, amenințare și șantajarea persoanei vătămate prin darea în vileag a activității sale, să continue să practice prostituția în folosul său, până în luna aprilie 2019, în următoarele perioade :

În perioada noiembrie 2011 – decembrie 2012, persoana vătămată AA a fost transportată în Austria de Beblea Florin unde acesta a determinat-o să practice prostituția în folosul său în același club în care practicase prostituția martora XX, situat în (…), Sechshauser Straβe 12, District 15 – posibil cu denumirea (…) Studio, al cărui patron era cunoscut sub apelativul ”(…)”, era de origine sârbă (…).

La sfârșitul anului 2012 Beblea Florin a transportat-o și pe numita B.B. în Austria, în același scop. În perioadele în care inculpatul Beblea Florin se afla în Austria, toți banii câștigați din practicarea prostituției de persoana vătămată A.A. erau ținuți de inculpat pretins pentru a nu-i fi furați persoanei vătămate.

Despre activitatea de prostituție desfășurată în această perioadă a persoanei vătămate A.A. a luat la cunoștință și martora (…), care i-a întâlnit pe inculpat și pe aceasta prin Austria.

Din sumele de bani câștigate în această perioadă la data de 28.01.2012, persoana vătămată A.A. i-a trimis din Austria, prin Western Union, inculpatului Beblea Florin suma de 700 euro, la data de 28.03.2012, suma de 500 euro, precum și mamei sale suma de 100 euro la data de 14.02.2012, precum și la data de 6.06.2012, aceeași sumă, pentru întreținerea fiicei sale.

Tot din sumele obținute din practicarea prostituției de către persoana vătămată A.A., preluate de inculpatul Beblea Florin, acesta a trimis prin Western Union, la data de 5.01.2012, mamei sale (…) suma de 100 euro, la data de 17.02.2012, numitului (…) suma de 273,5 euro, la data de 21.02.2012, suma de 100 euro, numitelor (…), (…) și (…), la data de 8.03.2012 suma de 369,5 euro numitului (…), la data de 24.08.2012, suma de 30 de euro, numitului (…), iar la 27.08.2012, 50 de euro numitei (…), bunica sa.

În evidențele autorităților austriece, persoana vătămată A.A. figurează cu domiciliul principal pe perioada 25.11.2011 – 6.07.2012, (…), găzduită chiar de inculpatul Beblea Florin.

Având în vedere câștigurile medii de 15.000 euro pe lună, indicate de martora A.A., se poate concluziona că în această perioadă persoana vătămată A.A. a obținut din practicarea prostituției suma de cel puțin 100.000 euro”, au mai arătat procurorii.

 Cum a acționat în continuare Beblea, vă vom arăta într-o ediție viitoare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.