Trei proiecte de lege referitoare la restricțiile în industria jocurilor de noroc sunt în prezent blocate în comisiile Camerei Deputaților. Termenul pentru depunerea rapoartelor necesare a expirat acum peste două luni. Ionuț Moșteanu, liderul grupului USR, acuză o situație fără precedent în ceea ce privește proiectele care au fost repartizate în mod neobișnuit la cinci sau șase comisii raportoare în Biroul Permanent al Camerei Deputaților, în timp ce în mod obișnuit inițiativele legislative sunt repartizate la două sau trei comisii. Pe de altă parte, liderii grupurilor parlamentare ale PSD și PNL, partide acuzate de USR că sabotează proiectele, susțin că au depus propriile lor proiecte la Senat și așteaptă să le voteze împreună.

„Am avut șase comisii raportoare, ceea ce nu îmi amintesc să se fi întâmplat în ultimii șapte ani. Aceste structuri administrative sunt influențate de putere”, a declarat Ionuț Moșteanu pentru G4Media.

Problema numărului mare de comisii este explicată de către Diana Stoica (USR), inițiatoarea a două dintre proiectele blocate în comisii. Ea a afirmat că este aproape imposibil să aducă aceste proiecte în plen, deoarece orice amendament depus în oricare dintre comisii trebuie analizat și acceptat de toate comisiile.

„Singura soluție ar fi ca cele șase comisii să se reunească într-o ședință comună și să analizeze aceste proiecte o singură dată, dar acest lucru necesită voință politică”, a declarat Diana Stoica pentru G4Media.

Pe de altă parte, liderii grupurilor parlamentare PSD și PNL au declarat pentru G4Media că cele două partide au propriile inițiative legislative în circuitul parlamentar privind jocurile de noroc și așteaptă ca acestea să avanseze în circuitul legislativ pentru a le vota împreună.

Gabriel Andronache, liderul grupului PNL, afirmă că numărul neobișnuit de mare al comisiilor raportoare a fost ales deoarece „obiectul de reglementare atinge multe aspecte ale relațiilor sociale. Vom organiza o ședință comună cu toate aceste comisii și le vom vota.”

Unul dintre cele trei proiecte blocate este inițiativa „Fără păcănele lângă școli”, depusă de USR și adoptată în Senat în luna martie cu 97 de voturi pentru și unul împotrivă. Acum se află la Camera Deputaților, care este camera decizională.

Citește și: Campanie de colectare a deșeurilor voluminoase

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.