Primăria Bistrița, în război deschis cu Ministerul Agriculturii pentru terenurile din stațiunea pomicolă!

343

O sentință definitivă a instanței și decizia CCR, hârtie igienică pentru instituția condusă de Daea

Așa cum am arătat în urmă cu câteva săptămâni, moștenitorii terenurilor din stațiune nu au intrat încă în posesia proprietăților lor, în condițiile în care reprezentanții statului, respectiv Guvernul României și mai ales Ministerul Agriculturii, trag de timp cât se poate de mult. Au dat în judecată Guvernul, însă din motive legale, instanța le-a respins acțiunea din cauză că persoanele fizice nu pot face o astfel de solicitare, ci doar comisiile județene de fond funciar. Municipalitatea a chemat și ea în judecată Guvernul și Ministerul Agriculturii, dar deznodământul este încă departe.


Citește mai multe detalii despre acest subiect în ediția tipărită a Gazetei de Bistrița.

3 COMENTARII

 1. Pai, pomicultura si viticultura din Statiunea Pomicola Bistrita, este ( inca ) una de lauda pe tzara . Sa le dea „pamanturile ” inapoi, cui ( ? ) … anume… unor batrani rablagiti si ramoliti… sa faca cu el … ce ( ? ) anume , ca cei ramasi nu sunt in stare sa ” stea in picioare ” dara-mi-te sa le mai si intretina si lucreze .
  Efectiv Eu LE-AS DA INAPOI, DAR FORTANDU-I SA PLATEASCA TOATE INVESTITIILE PE CARE LE-A FACUT STATUL ROMAN, PENTRU A ADUCE NISTE TERENURI PARLOAGA IN STAREA DE ASTAZI DE PRODUCTIE VITICOLA SI POMICOLA… Va garantez eu ca daca ar fi asa, nimeni n-ar mai face nici o ” solicitare de restituire ” . Daca erau lasate ” parloaga ” cum au fost , nu le-ar mai fi trebuit la nimeni …
  Uitati eu am un hectar de livada … ( la tzara in acest judetz ) … pe care nu mai sunt instare s-o lucrez si intretin si nici cui s-o vand… ca nu trebuie nimanui si este plina de rapan , trebuind taiati toti pomii ca lemn de foc… iar eu am ramas cu obligatia financiar-fiscala de plata a impozitului ptr ea .

 2. Am observat din multele dvs. postari, ca sunteti o persoana f. interesata de mersul restituirilor de teren din S.C.D.P. Bistrita. Aveti vreun interes? Daca ati fi printre cei care au dreptul sa-si primeasca terenurile care le-au fost luate, ati fi la fel?. Faptul ca nu mai sunteti in stare sa va lucrati livada proprie (cum singur afirmati), nu inseamna sa ceilalti sunt la fel, adica:”batrani rablagiti si ramoliti… nu sunt in stare sa ” stea in picioare ” . Exista urmasi in putere (mult mai „verzi”decat starea lor fizica).
  P.S. Aveti grija la exprimarea calomnioasa adusa unor persoane pe care nu le cunoasteti, in caz contrar s-ar putea sa se intoarca impotriva dvs. ca un bumerang. Asa cum dvs, cereti sa se plateasca investitiile facute de statul roman s-ar putea ca si dvs. sa platiti daune morale aduse acestor persoane.

 3. Da domnule „pagubit” asa este . Imi cer scuze . Intentia mea este nu de a va jigni, ci dimpotriva, de a atrage atentia ca daca aceste terenuri nu ar fi fost ” modernizate ” si nu s-ar fi facut investitii in ele , NIMENI NU LE-AR MAI FI CONTESTAT SI SOLICITAT , in mod sigur .
  Daca nu v-au despagubit in nici un fel, aveti tot dreptul sa solicitati acest lucru, desi… termenele de „aplicare ” la legile de restituire… au cam ” trecut demult ” si trebuiau facute la timpul respectiv …
  Cred ca cel mai bine ar fi sa va faca actionari si sa va ” rasplateasca ” in mod corespunzator, DAR… cu restituirea ” in integrum ” cum tineti dvs mortis … nu mi se pare cea mai potrivita masura pentru statul roman . Ma indoiesc, sa aveti Dvs „puterea ” materiala si financiara sa puteti administra aceasta Statiune de Cercetare Pomicola la fel ca si Statul Roman si cu siguranta NU alt teren in compensare vreti sa obtineti Dvs ci efectiv DOAR TERENUL RESPECTIV CARE are O VALOARE ECOMONICA CONSIDERABILA si mult superioara terenurilor preluate ( abuziv ) de la Dvs , de catre comunisti .
  Eu cunosc persoane, care au fost despagubite, in acelasi loc… si care au devenit actionari , exact in Statiunea Pomicola Bistrita … Daca nu sunteti in aceiasi situatie , desigur ca aveti dreptul sa solicitati sa va puna in legalitate , in mod normal si firesc si va doresc succes !
  Pentru mine, dragule… „pamanturile ” … nu mai au nici o valoare alta decat pentru un viitor ” loc de coparseu ” … si am ramas cu ideia fost comunista ca totusi terenurile comasate si administrate de catre o societate, firma, intreprindere agricola sau cu i-o zice, ar fi cu mult mai eficienta decat lucrate cand si cand si cum poate un biet ” tzaran roman ” , ramas singur la ztara .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here