Preşedintele Senatului, mesaj pentru liderii politici: „să lase deoparte îndemnurile la violenţă”

215
Sursa foto: alde.ro

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu,este de părere că nu trebuie să i se permită unei “minorităţi agresive şi violente” să îi divizeze pe români şi face apel la unii oameni politici “să lase deoparte limbajul jignitor şi îndemnurile la violenţă”.

 

Am avut zilele acestea ocazia să vorbesc cu mulţi români care mi-au mărturisit stupefacţia faţă de violenţele de limbaj care au dus, în final, la violenţe în stradă. O parte dintre ei mi-au cerut să intervin public cu un mesaj pentru a detensiona situaţia, cu un apel la calm şi unitate. (…) Revin astăzi (n.r. – marţi) cu o serie de precizări necesare, în situaţia în care văd că unii continuă să pună paie pe foc şi încearcă divizarea românilor. Primul mesaj este către români: suntem cu toţii cetăţeni ai României, o singura ţară şi un singur popor. Nu trebuie să permitem unei minorităţi agresive şi violente să ne împartă în susţinători ai unui partid sau altul, să ne divizeze, să îi întoarcă pe tineri împotriva celor în vârstă, pe cei din ţară împotriva celor din diaspora, ş.a.m.d.”, a scris Călin Popescu- Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, acesta mai precizează că, “importante sunt valorile care ne unesc – libertatea de exprimare, dar şi respingerea violenţei de orice natură şi respectul faţă de drepturile şi libertăţile individului şi faţă de instituţiile statului chemate să le protejeze”.

Totodată, preşedintele Senatului consideră că “prin discursul şi acţiunile lor, aceşti oameni politici pun paie peste foc şi hrănesc excesele şi chiar violenţa unei minorităţi vocale, pentru care votul într-o democraţie este un moft, iar guvernele ar trebui schimbate prin mijloace nedemocratice, inclusiv prin violenţă”.

3 COMENTARII

  1. Te vad eu mos Taricene ce ai de zis cand s-a ridica ungurimea din tot Ardealul .E pe sosite si momentul asta. Si cred ca si romanii vor face cam la fel. Toti s-au saturat de Bucuresti.

  2. No, draga ” vantu „- le … pana aici ! Ca ne-am saturat de Bucuresti ca de dr.acu, este drept, dar cu ce spui dumneata, BA! Scoateti-va din cap asta, ca o sa ne batem noi intre noi ca chiorii , iar vecinii dimprejur vor rade pana crapa de prostia si indolentza de care spui…
    Nu draga prietene, nu asta-i solutia, ci sa se „nasca ” ori sa „iasa din cenusa ” un general cu vana-n p*la, sa preia fraiele , sa inchida toate granitele, sa nu mai permita sa intre absolut nimic din strainatate din ceea ce se poate produce aici in Romania, sa avem noi locuri de munca si nu imbuibatii din strainatati, iar copiii nostri, nu doar sa nu-si mai ia lumea-n cap sa plece, ci efectiv sa aiba locuri de munca aici, acasa, sa aiba unde munci, trai si cine ne ingriji la batranetze, nu sa crapam pe sub cine stie ce poduri … sau viaducte dezafectate … ca si cainii hoinari si telelei !
    Teoria cu ” ungurimea ” … sau cu ” moldovenimea” …, ” tzig.animea ” sau cu ” romanimea”… este o ideie fascista si nu aduce nimic bun . Las-o balta, ca nu tine !

  3. Mai ” vantule ” nu s-a trezit nici un maghiar sa-ti fu*a una peste gura aia spurcata ? ! Fi serios ma si nu colporta astfel de idei marsave , ca nu sunt agreate de nimeni cu creier in cap ! Ma tu esti sanatos la capatzana sau ba ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here