Preşedintele Klaus Iohannis participă la Summitul NATO de la Bruxelles

37

Preşedintele Klaus Iohannis participă, miercuri și joi, la Summitul NATO de la Bruxelles.  Programul va include o reuniune a Consiliului Nord-Atlantic, o întâlnire de lucru a liderilor aliaţi, precum şi o reuniune în formatul Misiunii Resolute Support din Afganistan. 

 

Pe agenda Summitului NATO se vor regăsi teme precum, abordarea procesului de adaptare a Alianţei la realităţile mediului actual de securitate, context în care se vor stabili direcţiile principale de acţiune pentru perioada următoare. Totodată, va avea loc un schimb de vederi privind stadiul implementării măsurilor strategice decise la summiturile aliate anterioare din Ţara Galilor (din 2014) şi din Polonia (din 2016). Vor mai fi dezbătute în cadrul Summitului NATO, combaterea terorismului şi sprijinul pentru partenerii sudici.

De asemenea, la cel mai înalt nivel aliat, va fi organizată o reuniune distinctă, dedicată evoluţiilor de securitate din regiunea Mării Negre, cu participarea Georgiei şi Ucrainei.

Acest tip de reuniune se desfăşoară la cel mai înalt nivel, fiind vorba de şefi de stat şi de guvern. Tototdată, acestea reprezintă o bună oportunitate pentru introducerea unei noi politici sau pentru a lansa iniţiative majore şi a întării parteneriate. Summiturile sunt găzduite întotdeauna de un stat membru şi lucrările sunt conduse de secretarul general al organizaţiei, conform Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here