Prefectul Florian, parat la MAI de PSD BN

39

Social-democraţii bistriţeni sunt revoltaţi din cauză că prefectul Cristian Florian participă tot mai des în ultima perioadă la evenimentele organizate de PDL, din care a făcut şi el parte înainte de a fi numit în funcţie.

Considerând că Florian este "Mai mult ce prefect", membrii PSD BN au trimis o scrisoare deschisă, ministrului Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca.       

"Ştim că prefecţii apolitici, dar numiţi politic, marea lor majoritate din PD-L, nu îşi uită originea politică. Mai ştim că orice ingerinţă politica din partea unui înalt funcţionar public, aşa cum este prefectul, nu este permisă de lege. Din păcate, prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud nu are nicio jenă să se afişeze zâmbitor la toate evenimentele publice organizate de PD-L organizaţia Bistriţa-Năsăud. Evident, în primul rând, îinconjurat doar de politicienii puterii, de fapt ai PD-L, singurul partid din arcul guvernamental care contează în acest judeţ.
Prefectul Cristian Florian nu participă la şedinţele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, pentru că prezenţa îi provoacă un disconfort major. Prefectul nu se implică în corectarea gravelor carenţe de legalitate patronate de preşedintele Consiliului Judeţean, în schimb, dau flori împreună, ce-i drept un gest frumos, la spectacole. Prefectul Cristian Florian nu răspunde la solicitarile reprezentanţilor opoziţiei, pe teme administrative, în schimb patronează toate evenimentele de partid.
Dacă prefectul Cristian Florian nu a putut să se despartă de haina activistului de partid, aşa cum a demonstrat-o participând la evenimentul organizat în 7 Martie de femeile democrat-liberale şi dacă tot nu are nicio jenă în a-şi afirma apartenenţa politică, poate îi trece prin cap prefectului Florian să demisioneze şi să se dedice politicii. Nu de alta, dar prefectul va fi garantul organizării corecte a  alegerior din acest an iar atitudinea partizană a acestuia nu oferă nicio garanţie că acest lucru se va întâmpla.
Cum sunt slabe şanse ca prefectul să demisioneze, cerem Ministerul Administraţiei şi Internelor, prin ministrul Gabriel Berca, să-l demită, dându-i ocazia tânărului prefect să faca politică derobat de însărcinările oficiale", scriu social-democraţii bistriţeni în scrisoare deschisă către ministrul Berca.   

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here